6 gedachten over “De ratten verlaten het zinkende schip

 1. “Van den Bossche, die begin vorig jaar van Optima Bank overstapte naar de vastgoedpoot Optima Global Estate, waar hij voorzitter van de raad van bestuur werd, kreeg een ontslagpremie van een jaarloon.Van den Bossche zegt in een reactie dat hij de ontslagvergoeding niet gevraagd had. Maar wel gekregen, dus. “Ik vond dat fair play.” De ontslagvergoeding bedroeg één jaarloon, zoals de corporate governance voorschrijven” Bron: De Morgen

  “Corporate governance (behoorlijk ondernemingsbestuur) is de Engelse term voor bestuur (governance) van een onderneming. Binnen de bedrijfskunde gebruikt men de term voor het aanduiden van hoe een onderneming goed, efficiënt en verantwoord geleid moet worden alsmede het afleggen van verantwoording over het gevoerde beleid richting belanghebbenden waaronder de eigenaren (aandeelhouders), werknemers, afnemers en de samenleving als geheel. Zie hiervoor ook het gebruik van de definitie in de code-Tabaksblat.

  Een goed corporate governance-beleid vertaalt de belangen van de belanghebbenden naar beleid en over de uitkomsten en toekomstverwachting wordt gerapporteerd naar de raad van commissarissen en de aandeelhoudersvergadering. Met een goed beleid worden grote fraudezaken zoals het Enron-schandaal en de problemen bij Ahold voorkomen omdat niet een select gezelschap ongezien de middelen kan toewenden voor eigen gebruik vanuit hun functie en mandaat in de organisatie” Bron: Wikipedia

  Socialisten zijn toch wel met voorsprong de grootste specialisten in het uitdelen van geld dat anderen verdienden.
  “Fair play” noemen ze dat in die kringen.

  Waar blijft het cordon sanitaire tegen de SPa?

  • Waar blijft het cordon sanitaire tegen de SPa?….In het woord
   “”Socialist””” zit het woordje “”LIST””

   • Volgens Wikipedia …….List (tactiek), een misleidingstactiek……
    Socia….list

 2. Termont, die zit nog op het schip :
  http://www.demorgen.be/binnenland/termont-ja-ik-zat-met-piqueur-op-boot-in-cannes-b4bb783c/
  met titel :
  “Termont: “Ja, ik zat met Piqueur op boot in Cannes”
  23-06-16, 07.08u – LIEVEN DESMET EN TINE PEETERS ”
  Termont was blijkbaar niet alleen :
  http://www.demorgen.be/politiek/hoe-termont-andermaal-zijn-verhaal-aanpast-over-optima-b4dc8b28/
  met citaat :
  “Hoe Termont andermaal zijn verhaal aanpast over Optima
  Halve Gentse schepencollege was in 2005 samen met Jeroen Piqueur, stichter van probleembank, in Cannes
  Alweer moet Gents burgemeester Daniël Termont (sp.a) zijn verhaal aanpassen over Optima. Ja, hij heeft toch op een boot gezeten met Optima-stichter Jeroen Piqueur. De socialist probeert zich nu al in te dekken. ‘Ongetwijfeld zullen er nog foto’s opduiken van Jeroen en mij op een boot.’
  23-06-16, 06.39u – LIEVEN DESMET EN TINE PEETERS
  “`We are family’, de dansbeat van Sister Sledge, vult de exclusieve nachtclub Le Bâoli in Cannes. Aan de kade liggen de jachten naast elkaar te klotsen. Een van hen, de Alter Ego, is voor de Gentenaars de uitvalsbasis om te netwerken. Hier worden geen deals gesloten, wel de onderhandelingen op gang getrokken. Het is maart 2005, en de vastgoedbeurs MIPIM in Cannes is traditioneel een va-et-vient van bouwpromotoren, overheden en financiers.”(=einde citaat , uit een onverdachte bron !!!).
  Zoals reeds vroeger vermeld, mogen we ons niet blind staren op de rode en blauwe kleuren. Het gaat hier om de beerput van de “Gentse loge mafia” waarover De Morgen ook zwijgt. Achter de schermen is momenteel de operatie “schadebeperking” volop bezig. Alle “broeders” en ook “zusters” worden in stelling gebracht. (al of niet liggend!!).
  Alleen vader en zoon Tobback moeten nog tot zwijgen gebracht worden.
  Steve Stunt is overleden, en Di Rupo die bij de NBB tussenbeide kwam voor de banklicentie, heeft de handen vol met het Fontainasplein!!
  Het Gentse gerecht stelt ook geen probleem. Eventuele weerspannigen plegen immers zelfmoord door verhanging.
  Wie er ook op “rozen” zit is de CD& V. De poging om de Dexia mesthoop uit te mesten, is nu definitief van de baan. Iedereen zit nu immers opgescheept met een “casserole” zoals men in het frans zegt.
  Het voormelde geeft een onthullend beeld over wat er zich werkelijk achter de schermen afspeelt bij tal van grote projecten zoals bv. Uplace, Eurostadion….!!!
  T.a.v Mr De Meyer :
  De Optima zaak vindt niet zijn oorsprong in een gebrek aan “Corporate governance”, maar was van bij de start corrupt tot op het bot. We zitten hier volop in de financiëel georganiseerde misdaad, waar misdaad en politiek, elkaar vinden in de logemafia’s.

  • T.a.v. Lovenaar: Natuurlijk heeft die Optima zaak niets te maken met “corporate governance” maar alles met maffia,loge,ons-kent-ons,chantage, en weet-ik-welke-andere duistere praktijken nog.
   Ik citeerde die term uit het verweer van Van Den Bossche: “De ontslagvergoeding bedroeg één jaarloon, zoals de corporate governance voorschrijven”
   De corporate governance zal juist niets voorschrijven als het om ontslagvergoedingen gaat.
   PS: Het zou me geen zier verwonderen mocht blaaskaak Vrhstdt in de Optima oplichting geen dikke vinger in de pap hebben gehad.

  • Heb zelfs gehoord dat Termont zo fier was als een gieter toen hij een ritje kreeg aangeboden van Piqueur met zijn Rolls-Royce . Hoeveel zou dat jaarsalaris bedragen dat vandenbos zomaar in de schoot geworpen kreeg…zomaar !

Reacties zijn gesloten.