De politieke roversbende valt Vlaanderens enige rijkdom aan, de KMO

Di Ruuppoooo ZektToen men me in 1993 adviseerde mijn zelfstandige activiteiten onder te brengen in een eenmansvennootschap, bedroeg de liquidatiebonus bij vereffening nul procent. Toen was een vennootschap nog een ideaal vehikel om reserves op te bouwen. Het was het spreekwoordelijke appeltje voor de dorst, een aanvulling op het uiterst magere zelfstandigenpensioen.

Al in 2002 zag ik de bui hangen toen de regering een liquidatiebonus van 10% invoerde. En vandaag is het hek helemaal van de dam. Vanaf oktober 2014 wordt de 10% van weleer 25%. Dat is zegge en schrijve, een verhoging met 150%! Zou om het even welke belasting voor werknemers zo brutaal worden verhoogd, dan zouden krantencommentatoren woorden tekort komen om uiting te geven aan hun verontwaardiging. Arbeiderssyndicaten zouden het land in vuur en vlam zetten.

Terecht, overigens. Maar nu het over kmo’s, microvennootschappen en vrije beroepsbeoefenaars gaat, zijn de reacties lauw tot onbestaande. Zelfs organisaties die de belangen van deze kleine ondernemingen zouden moeten verdedigen, blijven opvallend zwijgzaam. En dus passeert de maatregel. Al beseffen blijkbaar maar weinigen – en deze regering al helemaal niet – dat hiermee mijn pensioen en dat van vele andere ondernemers met een eenmansvennootschap of een kmo ernstig wordt aangetast. Zelf loop ik vele tienduizenden euro’s mis waar ik op mijn 65ste hard op rekende. Want ook al werd het zelfstandigenpensioen recent opgetrokken, ermee rond komen doe je daar niet mee.
Lees verder;

http://www.liquideer-de-liquidatiebonus.be/

Teken ook de petitie AUB