De moslim fundamentalisme-barometer

‘Hoofddoek is beste voorspeller voor moslimfundamentalisme’

De hoofddoek is de beste voorspeller voor moslimfundamentalisme en verklaart waarom moslima’s minder vaak werk hebben. Dit schrijft maandblad Opzij op basis van onderzoek van hoogleraar sociologie Ruud Koopmans van het Berlijnse Centrum voor sociaal-wetenschappelijk onderzoek WZB.

“Al eerder bleek uit zijn onderzoek dat 45 procent van de Nederlandse moslims (man en vrouw) voldoet aan de definitie van ‘fundamentalist’. Dat percentage is onder christenen slechts 5 procent.”

“Op de stelling ‘Joden zijn niet te vertrouwen’ antwoordt 54 procent van de mannen met een gesluierde vrouw bevestigend, tegenover 26 procent zonder gesluierde vrouw.”

“Van de Nederlandse moslima’s zonder hoofddoek is 66 procent op de arbeidsmarkt actief. Met hoofddoek is dat maar 43 procent.”

Lees meer…

“Cijfers hebben we niet, maar we merken dat het meer en meer gebeurt dat moslima’s worden uitgejouwd door mannen van dezelfde afkomst, die het niet kunnen verkroppen dat de vrouwen niet gesluierd lopen”, zegt Sven Lommaert, woordvoerder van de Antwerpse politie. “In veel gevallen blijft het bij beledigingen, maar soms worden moslima’s ook bedreigd of fysiek aangepakt.”

De hulpverleners bedaren eveneens de gemoederen. “We sluiten zeker niet uit dat zulke dingen gebeuren, maar het lijkt ons nog niet nodig om aan de alarmbel te trekken”, zegt Sultan Balli van het Steunpunt voor Allochtone Meisjes en Vrouwen (Samv). “Dat een jonge vrouw afgetroefd wordt omdat ze geen hoofddoek draagt, is erg. Toch lijkt het een uitzondering, die eerder te maken heeft met jongeren die op een andere manier moeten leren communiceren dan met een radicalisering van de geloofsbeleving.”

En lees ook dit opiniestuk van Marc Vanfraechem, anno 2006: De hoofddoek is geen stukje textiel, as Simple Steve said

FT

5 gedachten over “De moslim fundamentalisme-barometer

  1. “Van de Nederlandse moslima’s zonder hoofddoek is 66 procent op de arbeidsmarkt actief. Met hoofddoek is dat maar 43 procent.” En vermits 100% van de moslimas een hoofddoek dragen, kan je je winst gemakkelijk uittellen. On vous prend VRAIMENT pour des imbéciles. N’est-ce pas.

  2. De hoofddoek is geen stukje textiel, net zomin als de swastika een likje verf is. De hoofddoek is de vlag van de islam, waardoor moslima’s zich afschermen van de maatschappij, en aan eventuele aanbidders zeggen: ik wil alleen een moslim als man, scheer u weg, ongelovige hond.

Reacties zijn gesloten.