De leugens van Turkije over de vluchtelingen

Ook vluchtelingen betekenen kassa, kassa.

Erdogan wil geld van de “rijke Europese staten”, omdat zijn land het vluchtelingendrama niet meer aan kan.

Lees wat de FAZ erover schrijft en beroept zich op getuigenissen van politici en bewoners:

Het VN vluchtelingenhulporganisatie UNHCR heeft laatst medegedeeld dat meer dan 144.000 vluchtelingen (zopas in de radio waren het er 160.000) uit Kobane naar Sanliurfa getrokken waren.  Het UNHCR nam deze cijfers zonder meer over van de Turkse regering.

Volgens de burgemeester van de Turkse grensstad Suruc, Zühal Ekmez, zouden het slechts om “15.000 tot 20.000 vluchtelingen, misschien iets meer” gaan.  Omwille van politieke redenen wordt het cijfer opgesmukt.
Turkije wil daarmee zijn plan realiseren, de ongeliefde autonome Koerdische gebieden in Syrië tot “mensenlege” bufferzones te verklaren.  De politieke wetenschapper Ekrem Güzeldere uit Istanboel noemt de officiële vluchtelingencijfers “volkomen overdreven”.  Er bestaat slechts een opvangkamp voor vluchtelingen, waarin zich recent “maximum 400 personen” bevonden.  “Er was ook geen georganiseerd vervoer naar vluchtelingenkampen in nabije regio’s”, zo stelt Güzeldere.

En dan zijn er de vragen over de ware ‘hulp’ van Turkije.

FT

1 gedachte op “De leugens van Turkije over de vluchtelingen

  1. Die Koerden zijn ook niet rap tevreden. Duitsland levert wapens, de G3. Maar dat wapen vinden ze niet zo goed. Ze hebben daar speciale munitie voor nodig, die weliswaar ook door de BRD geleverd wordt, maar niet onbegrensd. En dat levert een probleem met hun schiettechniek, bij die techniek is de munitie rap opgebruikt. Ze hebben de gewoonte om hun wapen op de vijand te richten en dan het magazijn leeg te knallen. Daarom vinden ze de Kalasjnikovs gewoon beter en dan liefst de oude, de AK47, die leveren geen probleem met munitie. Daarmee kan je zoveel munitie verkwisten als je wil en die wordt in grote hoeveelheden geleverd.

Reacties zijn gesloten.