De leugens van coalitie bombardementen

https://mediawerkgroepsyrie.files.wordpress.com/2015/02/b-hok_hcqaavxrg.jpg?resize=402%2C230

Weet u het nog? NAVO-bombardementen op Libië om de vrijheid daar te bevorderen? “Kjk mensen dit is vrijheid….”

Sinds augustus 2014 voert een internationale coalitie onder leiding van de Verenigde Staten (VS) een valse oorlog tegen de Islamitische Staat (IS). Dit schrijft Michel Chossudovsky, professor economie aan de Universiteit van Ottawa in Canada, in Global Research van 19 februari 2015.

ISIS made in USAVolgens de directeur van het Centre for Research on Globalization (CRG) in het Canadese Montreal zorgden meer dan 16.000 luchtaanvallen op doelwitten in Irak en Syrië voor talrijke burgerslachtoffers, maar konden ze de opmars van IS niet tegenhouden.

Dat Amerikaanse oorlogsvliegtuigen niet opgewassen zijn tegen Toyota pickup trucks met terroristen is weinig waarschijnlijk wetende wat hun mogelijkheden waren tijdens de Golfoorlogen. Toen IS in juni 2014 in konvooi 200 kilometer door de woestijn trok van Syrië naar Irak bleven de F15’s, F22 Raptors en F16’s gewoon toekijken. Het Iraakse leger deserteerde massaal en miljoenen burgers sloegen op de vlucht of leven sindsdien onder een terreurregime. En na een half jaar van schijnbombardementen zitten de terroristen van IS nog stevig in het zadel in hun uitgeroepen kalifaat.

Schrikbewind
De lijst met barbaarse daden is bijzonder lang. Zo kon de terreurorgansatie IS recent ongestraft 150 gevangenen executeren in al-Bagdadi in het westen van Irak. Onder de doden bevonden zich eveneens kinderen. Als zakcentje verkopen de terroristen organen van dode of gewonde strijders, volgens Mohamed Alhakim, de Iraakse ambassadeur bij de Verenigde Naties (VN).

 De Jordaanse piloot Mu’ath al-Kasabseh en 45 burgers werden door IS levend verbrand. En er is de systematische foltering en massa-executie van kinderen.

Iraakse militaire leiders geven intussen toe dat IS nog steeds terrein wint en Anbar – met 138.500 km² de grootste Iraakse provincie – een verloren zaak is voor het Iraakse leger.

Goed nieuws show

De ‘goed nieuws show’ van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry over de strijd tegen IS wordt met klem tegengesproken door de Iraakse vicepresident Ayad Allawi. Bovendien krijgt niet alleen Libië, maar ook Jemen en Libanon in toenemende mate te maken met gelijkgezinde terreurorganisaties als IS, toenemende instabiliteit en het ontbreken van wetten en orde.

Sjiieten versus soennieten

Het probleem met de sjiitische regering in Bagdad is ook dat het weinig vertrouwen heeft in andere Arabische landen en enkel informatie deelt met zijn Iraanse bondgenoot. Gezien de vuile rol die Saudi-Arabië en de Golfstaten spelen in het conflict in buurland Syrië is die sceptische houding tegenover soennitische staten ook grotendeels te begrijpen.

Alle protagonisten die de terroristen in Syrië steunen – Turkije, Saudi-Arabië en het Westen – zien in de coalitie bombardementen een middel op het eigen blazoen op te blazen. Niemand gelooft echter dat het drie jaar of langer moet duren vooraleer men de grootste bolwerken van IS kan uitschakelen in de Levant. President Saddam Hussein kon men met een destijds veel machtiger Iraakse leger op enkele maanden op de knieën krijgen, maar IS-leider kalief Abu Bakr al-Baghdadi en zijn terroristen kunnen na zes maanden bombardementen hun terrein zelfs nog uitbreiden? Alles behalve geloofwaardig.

Bondgenoot IS en wapenindustrie

Tenzij – en daar gaat het om – de Verenigde Staten de bondgenoten van IS het leven in hun uitgeroepen kalifaat vooral niet te moeilijk willen maken en expres bombarderen op lege loodsen en in de woestijn, zoals de burgerbevolking beweert. De Amerikaanse economie moet het immers hebben van de wapenindustrie en die heeft alles te verliezen als men IS in enkele maanden kan uitschakelen met luchtbombardementen. Dus bombardeert men vooral niet te vaak raak en schakelt men niet meer terroristen uit dan er Irak en Syrië binnenstromen. Het systeem van staten met georganiseerde chaos – heers- en verdeelstrategie – speelt immers in het belang van de VS en regionale bondgenoot Israël. Zolang de verdeeldheid blijft tussen sjiieten en soennieten en Arabische landen hun handen vol hebben met de verdediging van de eigen onderdanen tegen terroristen, moet Tel Aviv niets vrezen van zijn Arabische buren.

Bedrog

De coalitie bombardementen zijn dan ook massale leugens tegenover de publieke opinie. Het doel is helemaal niet om IS ook maar iets strobreed in de weg te leggen. Na het communisme en al-Qaida is IS de nieuwe vijand die men nodig heeft om de wapenindustrie draaiende te houden in het land van Uncle Sam.

Malik Imran, in Mediawerkgroep Syrië

6 gedachten over “De leugens van coalitie bombardementen

 1. Voor wat het zakcentje met die organen betreft : zie mijn commentaar bij Isis brengt firmanamen in gevaar. Zitten er dan tussen die terroristen hoog opgeleide chirurgen om de organen vakkundig te verwijderen? Hebben ze de apparatuur ter beschikking (op de juiste temperatuur) om ze te bewaren en binnen een wel bepaalde tijdspanne te verzenden?

  • Ze hebben Iraakse chirurgen verplicht om die uit te voeren. Niet moeilijk als je iemands gezin gijzelt en dreigt hen te executeren… Wie weigert wordt gedood. Apparatuur kunnen ze invoeren. Verzenden? Er zal wel een zwart circuit mogelijk zijn, nemen we aan. Ze hoeven die niet ver te vervoeren. Als in de Golf een rijke ‘sjeik’ iets nodig heeft, zal er wel voor gezorgd worden dat de organen vakkundig ter plaatse geraken, zelfs met een escorte.

 2. Wist praktisch niets over die organenhandel. Ben even gaan grasduinen en kwam bij een rapport terecht van World Health Organization. Het lijkt erop dat er niet alleen een handel bestaat in bloeddiamanten maar ook in bloedorganen om het zo te noemen.
  Je zou denken dat dit gebeurt in landen met een reukje aan maar niet dus. Naast de landen die een handel voeren in illegale organen, wat de verkoop ervan betreft, zoals Angola, China, Colombia, Georgië, Filipijnen, de Balkan en Oost Europa heb je ook landen die illegale organen inkopen. Landen waarvan je het nooit zou denken zoals Canada, Engeland, USA en Israël.
  De golfstaten komen in de lijst niet voor.

  • Natuurlijk komen de Golfstaten er niet in voor: omdat ze geen gegevens vrij geven. Vanuit deze regio worden ook artsen uit ons land met een reputatie in een zekere specialisatie benaderd om daar te gaan werken. De riante beloning, die daaraan verbonden is, is erg verleidelijk. De meesten gaan er niet op in – tenzij voor een eenmalige operatie – omwille van hun gezin, de plaats van de vrouw, onderwijs enz.

   • Zag daar enkele maanden geleden ook een reportage over op ons aller VRT. Een Nederlands sprekende arts, maar niet direct van Vlaamse bloede, stond in om voor gezonde borelingen bij rijke onderdanen in de golfstaat te zorgen. Daar werd wat te overdreven tussen neven en nichten getrouwd en de natuur presenteerde haar rekening : afwijkingen door inteelt. Hoe die arts aan de inteelt verhielp werd niet gezegd maar ik vermoed dat de spermabank hulp bood.
    Hoeveel kinderen met lichamelijke en geestelijke afwijkingen de instellingen van de sexy Mohammed congregatie herbergen werd eveneens niet medegedeeld.

 3. Volgens Asyrische christenen bij de laatste ontvoeringen in Noord Syrië, zijn er verscheidene vliegtuigen van de alliantie overgevlogen zonder ook maar de grote colonne IS-voertuigen aan te vallen. Verscheidene christelijke strijders zouden de YPG(koerden)strijders verlaten hebben omdat zij gesteund worden door het Vrij Syrische leger (soennitisch en gesteund door de VS en SA ) en omdat zij extreem communistisch en anti-christen zouden zijn. Deze meestal buitenlandse strijders zouden de christelijke milities die trouw zijn aan Assad vervoegen ter hoogte van de Turks -Syrische grens. Onze media zwijgt in alle talen en verheerlijkt de rode anti-christelijke Assad-bestrijders..

Reacties zijn gesloten.