De Leeuwenvlag moet terug op de IJzertoren!

In het jaar van de vele herdenkingen aan wat er een eeuw geleden gebeurde in de Westhoek is het totaal onbegrijpelijk wat het IJzerbedevaartcomité besliste, nl.  de Vlaamse Leeuw niet meer te laten wapperen op de IJzertoren.

Wij zijn het volmondig eens met de persmededeling en oproep van Voorpost die, samen met andere Vlaams-nationale verenigingen, hiertegen protesteert:

“Het IJzerbedevaartcomité heeft de Leeuwenvlag op de IJzertoren vervangen door de vlag van het ‘museum aan de IJzer’

De IJzertoren is het symbool van onze Vlaamse vrijheidsstrijd en op de top van deze toren hoort dan ook de Leeuwenvlag.

Om ons ongenoegen te uiten over het wegnemen van de vlag roept Voorpost zijn leden en sympathisanten op om zich nu zaterdag naar Diksmuide te begeven.

Wij komen samen te 14u aan de Paxpoort en verwachten dat elke deelnemer een Leeuwenvlag meedraagt.

Voorzitter Johan Vanslambrouck zal een korte toespraak houden waarna we een open brief zullen overhandigen aan het Bedevaartcomité en de pers. Men kan tevens telefonisch contact nemen met het ‘museum aan de IJzer’ en hen ter verantwoording roepen (geen gescheld!) omtrent het wegnemen van de Leeuwenvlag tel: 051 500286.

Wij vragen met aandrang dat iedereen die gevolg geeft aan deze oproep zich strikt houd aan de richtlijnen en het nodige respect opbrengt voor de plaats waar we ons bevinden.

Leden en sympathisanten uit het Antwerpse komen samen te 12u aan de Borsbeekbrug te Berchem. Dringend verzoek om daar samen te komen zodat iedereen in Diksmuide geraakt. Graag een seintje aan Luc 0475 295765 of oranje1302@hotmail.com

Johan Vanslambrouck, voorzitter – Nick Van Mieghem,actieleider – Luc Vermeulen, organisatie

Rechts Actueel

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20140624_01154037

2 gedachten over “De Leeuwenvlag moet terug op de IJzertoren!

  1. We mogen nog blij zijn dat het verwaterde IJzerbedevaart comité er geen belgische vod laat wapperen op de toren

Reacties zijn gesloten.