De kunst van de democratie is te buigen voor de minderheid

En in Antwerpen doet de Sint vandaag zijn intrede met zebra-Pieten.  Zeker weten.  Aangekondigd bij Radio 1.

Voor Wouter Van Bellingen gaat het niet ver genoeg, want de Sint kan onmogelijk de baas (blijven) spelen over Piet, ongeacht zijn kleur.

Binnenkort zó?

Afbeeldingsresultaat voor zwarte piet met mijter

 

 

15 gedachten over “De kunst van de democratie is te buigen voor de minderheid

 1. Zwarte Piet wordt gebannen bij Dreamland. OK. Maar van mij geen cent meer voor aankopen bij Dreamland. Ook geen aankopen meer bij moederbedrijf Colruyt en de andere bedrijven van de familie Colruyt. Ze moeten hun klanten maar gaan zoeken bij (linkse) gelijkgezinden

  • Kahmil Proficiat. Ik heb hetzelfde gezegd tegen mijn kinderen om mijn kleinkinderen niet naar sinterklaas te brengen als er geen ‘echte’ zwarte pieten bij betrokken zijn kwestie van respect voor onze cultuur.

 2. Groot gelijk. Als we ze treffen in hun portemonee dan zullen ze rap hun kazak draaien. De ergste van allen is echter Boeve(of moeten we zeggen de boef) die ons onderwijs bevuilt. Weg met die man en het in stituut kerk die deze man duld.

 3. Gisteren waren mijn echtgenote en ik in Antwerpen. Toen wij op De Grote Markt kwamen zagen we daar het podium voor de Sint. Op het podium een afbeelding van de Sint met een kind, geen zwarte piet te bespeuren. Achterdochtig als ik ben, dacht ik onmiddellijk, dit is weer ingegeven door het “politiek correcte” weg met ons gepeupel. Vandaag dus in de “politiek correcte” media het pietenpact. Het gemeenschapsonderwijs, katholiek onderwijs, gezinsbond,speelgoedketen Draemland, de kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen, Bart Peeters,Hugo Matthysen, Vlaamse kinder TV zenders. Tekenen dit pact. Hoe is dit in godsnaam in alle stilte onderhandeld en tot stand gekomen??? Ik schreef het hier al eerder, volgend slachtoffer is Pasen.

  • Het minderheden forum onder Wouter Van Bellingen wil het pietenpact nog niet ondertekenen. Volgens Wouter gaat het nog niet ver genoeg. Zelfs de blanke piet moet afgeschaft worden. Over wie of wat moet afgeschaft worden heb ik zo mijn eigen idee. Maar aangezien ik dan last krijg met Unia ga ik me daar verder niet over uitlaten.

 4. Hier ligt een taak voor Vlaamse verenigingen om een Sinterklaasfeest te organiseren zoals het hoort zodat we weten waar naar toe met onze kinderen en kleinkinderen. Wie neemt het initiatief? Uiteraard wordt er niet meer gekocht bij Dreamland van de Colruytgroep e.a. bedrijven die we op de zwarte (!) lijst zetten.

  • Ianus, mooi voorstel i.v.m. dat Sinterklaas feest.
   Maar… waarom moeten altijd anderen het initiatief nemen ???

   Goed dat u Dreamland/Colruyt boycot en dit hopelijk niet slechts met woorden. En laat het hen trouwens maar eens weten dat hun houding u, en vele anderen, niet bevalt.
   Op https://www.dreamland.be/e/nl/dl kan u een contactformulier invullen en zo uw ongenoegen duidelijk maken …

 5. Idem dito wat mij betreft. Wie niet horen wil, moet voelen. Het is triestig en onbegrijpelijk dat Dreamland en Colruyt dit linkse spelletje meespelen. Wat willen ze toch de besten zijn in de linkse poco-klas. Hopelijk reageren meer mensen op die manier op het afpakken van hun tradities door dergelijke lui.

  • Geronimo, goed dat u uw afkeuring over de houding van Dreamland hier op Golfbrekers laat weten.
   Maar misschien nog beter is uw ongenoegen rechtstreeks aan Dreamland zelf meedelen?
   Dan kan via https://www.dreamland.be/e/nl/dl , in de rechterbovenhoek op “contact” klikken en het contactformulier invullen.

 6. Minderheden passen zich aan “aan de meerderheid” en vreemdelingen passen zich voor 100% aan “aan de autochtone normen en waarden en respecteren voor 100% de seculiere wetten” zo niet “opkrassen geblazen”.

 7. Vraag met aandrang dat de Weermannen ook het gebruik van de woorden ‘Witte Kerstmis’ zullen bannen en tegen het dromen over een ‘white Christmas’ dienen pillen te worden voorgeschreven.

 8. Van Bellingen mag dus van nu af aan ook geen zwarte piet meer spelen. Die gast discrimineert zichzelf !

 9. Als wij niet buigen voor een linkse minderheid dan gebruiken ze geweld . Democratie is een grapje geworden . Rechts wordt zowat overal uitgesloten , want wij zijn de slechten en de rest zijn de goeden , de suikerstokken, de naastenminaars . Maar er is hoop voor de toekomst door de overwinning van Trump en onze ervaringen met asielers .Extreem rechts , dat woordje “extreem” stoort me geweldig, het heeft een bittere naklank . Is het extreem dat ge uw eigen volk , hun cultuur en de met moeite verworven sociale voordelen , de betere levensvoorwaarden en dergelijken , zomaar van tafel veegt omwille van een laag ontwikkeld mensenras met een achterlijk godsdienst en cultuur…dat noemen ze “extreem”. Een vader die zijn kind met liefde een goede opvoeding geeft en waarschuwt voor bepaalde gevaren…dat is een extreme vader !

 10. En te bedenken dat Wouter van Bellingen, kort na zijn geboorte, geadopteerd werd door Vlaams gezinde ouders en dat zijn groot-oom Amedee Verbruggen was.
  Altijd oppassen met wat je in huis haalt.

Reacties zijn gesloten.