“De klucht van Israëls annexatie”

Wat is de wereld trouwens anders dan een groot schouwtoneel, waarin ieder, onder het masker van een ander optreedt en zijn aangenomen rol speelt, totdat de grote Regisseur hem van het toneel laat verdwijnen

In de Jerusalem Post schreef Seth Frantzman, tevens auteur in het M.E. Forum, een opiniestuk over de aangekondigde annexatie van de westelijke Jordaanoever. Een opmerkelijk opiniestuk. We citeren enkele naar het Nederlands vertaalde paragrafen:

“De Palestijnen die in deze regio wonen zullen er geen baat bij hebben. Zij worden geen Israëlische staatsburgers of krijgen geen vooruitzicht op het verwerven van de nationaliteit. Zij zullen waarschijnlijk minder rechten hebben dan de Arabieren in Oost-Jeruzalem, het vergroot de kans op geschillen door de manier waarop Israël de Arabieren behandelt binnen ‘s lands grenzen.”

“Jeruzalem wil geen verantwoordelijkheid voor de Westelijke Jordaanoever. Zij wil dat de Europese Unie betaalt voor de PA in Ramallah en Qatar voor de benarde situatie van Gaza. Volgens Netanyahu’s theorie kan hij zo een halfbakken annexatie krijgen.”

“Dit is de schertsvertoning van soevereiniteit; een regering-Netanyahu die geen toekomstplan opgesteld heeft, evenmin een plan om de hele zaak te annexeren of om een Palestijnse staat mogelijk te maken. Israël is dàt geworden waar de Arabische landen vroeger voor veroordeeld werden: de zogenaamde “drie no’s” … geen vrede, geen erkenning, geen onderhandelingen.”

“Of Trump in november nu wint of niet, de steun voor Israël in de VSA, kalft af.”

Uit: https://www.jpost.com/opinion/the-charade-of-israels-annexation-opinion-632839

Met uitzondering van Trumps regering, internationale afkeuring:

Eén gedachte over ““De klucht van Israëls annexatie”

  1. Maak de link met Palestijnen en BLM,beiden claimen alles zonder er iets zelf voor te doen terreur zaaien om een vervlogen geschiedenis is dan de leuze. Behalve in het onland B.zijn de Palestijnse terreur mannen welkom, echter niet in de omringende Arabische landen,.Wilde beesten of braggervolk moet je isoleren ter bescherming van.

Reacties zijn gesloten.