De Kalief in actie

Pakket nieuwe wetten in Turkije aangenomen
Op 27 maart nam het Turkse parlement een pakket nieuwe wetten aan. Volgens een daarvan krijgt de president een geheim budget dat hij naar eigen inzicht kan besteden aan ‘inlichtingen- en defensiedoeleinden, nationale veiligheid, hogere belangen van de staat, buitengewone diensten, alsmede aan sociale en culturele doeleinden.’

Lees verder bij Turks Nieuws

Davutoğlu meldde dat het “geen minuut” wordt getolereerd om “zonder toestemming van de autoriteiten de straat op te gaan en de nationale veiligheid te bedreigen”.
De premier wijst erop dat de bevoegdheden van de politie onlangs zijn uitgebreid. Sinds het aannemen van de omstreden Veiligheidswet afgelopen vrijdag, mag de politie vuurwapens gebruiken tegen demonstranten.

Lees verder bij Zaman

Hürriyet journalisten verboden

Fanatisme aan de macht in Turkije

FT

 

4 gedachten over “De Kalief in actie

  1. Nieuw pakket maatregelen in Turkije , voor nog meer onderdrukking . Nog even geduld , als straks Erdogan lid wordt van Europa dan …….gaat ge zienderogen Rudy De Leeuw en dergelijke correcten zien vermageren

  2. Tijd dat Turkije de overige moslimlanden vervoegt en dat er dus ook een burgeroorlog uitbreekt.

  3. De kalief heeft ook nieuwe maatregelen tegen Twitter en YouTube genomen en één en ander laten verwijderen. Hij wil zijn onderdanen met hun begrensd onderdanen verstand voor al te veel vrije mening beschermen en tegen de onterechte kritiek tegen hemzelf. Tenslotte had Mohammed geen computer noch smartphone, hij heeft nooit een tweet gelezen laat staan gepost, evenmin YouTube video’s bekeken. Bovendien heeft hij nooit een kwaad woord over de kalief en zijn politiek gezegd. Dus is het nogal wiedes dat de kalief zijn onderdanen op de vingers tikt.

Reacties zijn gesloten.