De islam kan je gezondheid schaden

Terwijl de rode en groene kameraden in Duitsland nog steeds niet het debat over de totale lichaamsbedekking willen aangaan, kwestie van hun kiesvee niet voor het hoofd te stoten, staat het vast dat deze kledij in West-Europa, waar de zon niet zo intensief schijnt als in de oorsprongslanden der pensioenredders, niet zo gezond is.

Volgens een studie van epidemiologe Christa Scheidt-Nave van het Robert-Koch-Instituut zou het dragen van boerka’s leiden tot een tekort aan vitamine D.  Het menselijk lichaam produceert zelf vitamine D door het zonlicht op de huid.  Maar moslima’s, die een eerder teruggetrokken leven leiden en die bij hun uitjes in de islamvijandige westerse wereld een boerka of een ander stijlvol lichaamsbedekkend kledingstuk dragen, moeten zich ervan rekenschap geven dat ze hun gezondheid én deze van hun zuigelingen schade berokkenen.

Mensen afkomstig uit de Prachtlanden hebben – volgens de studie – een donkere gepigmenteerde huid met een natuurlijke zonnebescherming en om een vergelijkbare hoeveelheid vitamine D te produceren moeten zij hun huid ongeveer zes keer zo dikwijls aan de zon blootstellen als de blankere huidtypes.  Slechts 20% van de vitamine kan aan het lichaam toegevoegd worden door voedingsmiddelen zoals vette vis of ei.  80% wordt door de huid geproduceerd door de zonnestraling.

Moslim verenigingen reageren eerder terughoudend op de studie.  Ali Ihsan Ünlü, algemeen secretaris van de  Deutsch-Türkisch Islamischen Anstalt für Religion (DITIB), waarschuwt voor misbruik van deze studie, zoals bv. een hoofddoekenverbod.  Andere islambonden delen zijn mening: ze zijn tot op heden nog niet met het thema of met een mogelijk ziektebeeld in aanraking gekomen.  Waarschijnlijk negeren ze ook de vele diabetespatiënten door obesitas en de  hoge consumptie van suiker.

Te weinig blootstelling aan de zon kan even veel schade veroorzaken als te veel.  Overdaad schaadt.
Kleine kinderen in volle groei kan men vitamine D geven; bij volwassenen is het moeilijker juist te doseren.  Een overdosis leidt tot vergiftigingsverschijnselen en orgaanbeschadiging.   Ook hier heeft de studie vastgesteld dat er ‘duidelijke’ verschillen bestaan tussen kinderen met of zonder migratie-achtergrond.  30% van de leeftijdsgroep migrantenkinderen tussen 3 en 17 jaar hebben een middelmatig tot ernstig tekort aan vitamine D.  Studies in Arabische landen tonen aan dat kinderen daar dikwijls al door de moedermelk niet genoeg vitamine D opnemen.

Vitamine D heeft niet alleen een invloed op de calciumvoorraad, belangrijk voor de opbouw en onderhoud van beenderen en tanden, maar heeft bovendien een preventieve invloed op talrijke andere ziektes zoals hart- en bloedcirculatieproblemen en kanker.  Zo zou bv.
een hoog vitamine D-gehalte in het bloed een tot 40 tot 50% verminderd risico op darm- en borstkanker geven en zou een tekort daarentegen stimulerend werken op het uitbreken van Parkinson.

Zo zie je: de islam maakt ons ziek.  Eerst de moslims, vervolgens onze mutualiteit en bijgevolg ook onze portemonnee.  Daartegen helpt geen zoethoudertje.

Heilpraxis

4 gedachten over “De islam kan je gezondheid schaden

 1. Nu weten we dus ook waarom westerse vrouwen zoveel langer leven als mannen: ze krijgen veel meer vitamine D binnen omdat ze er zoveel bloter bijlopen.

  • Dus moeten we wensen dat al die Islamitische vrouwen in boerka rondlopen daar ze daar door minder zuurstof in hun lichaam krijgen en rapper sterven

 2. Ondertussen laat de EASO (European Asylum Support Office), één van de vele extreemlinkse tentakels van de EU, weten dat, alhoewel het aantal asielaanvragen (90% moslims) in de EU met 30% is gestegen, er in Belgie 19% minder zijn.
  De burelen van de club zijn in Malta, bekijk de groepsfoto en tel vooral de vrouwen: het lijkt wel een breiclub. En dat terwijl bij politieke samenkomsten er vaak nauwelijks dames te bespeuren zijn, zie de EU-top bv.

  http://easo.europa.eu/about-us/easo-team/

 3. Wat HUN gezondheid schaadt laat me ijskoud.
  Wat me niet ijskoud laat is het feit dat de Islam over niets anders kan spreken dan het zwaard, met dezelfde vernietigende geest als bij zijn ontstaan. En omdat het niet bij spreken blijft, heeft het miljoenen ongelovigen hun gezondheid geschaad.

Reacties zijn gesloten.