De grote knal

Wat gebeurt als de schulden- en asielcrisis tegelijkertijd exploderen?

Griekenland staat opnieuw aan de afgrond.  De euro- en schuldencrisis is terug van nooit weggeweest en de asielinvasie groeit.

Achter de verhitte debatten over de ongecontroleerde asielinvasie is een ander explosief probleem achter de coulissen quasi uit het oog onttrokken.  Met de laagste stand op de Atheense beurs is de onopgeloste euro- en wereldwijde schuldencrisis terug van nooit weggeweest.    Deze kleine Griekse beurs trok de geldmarkten in heel de wereld met zich mee de dieperik in.  Het verband van staten en banken is dermate vervlochten, hun financiële toestand zodanig instabiel, dat zelfs een dwergmarkt zoals de Atheense beurs een internationale grondverschuiving kan veroorzaken.

De geschiedenis toont dat het dan pas tot een grote knal komt als meerdere conflicthaarden tegelijkertijd tot een uitbarsting komen.  Zo was het ook in 1914: de Franse ‘revanche-drang’ en de Britse rivaliteit met Duitsland langs de ene kant en de Russisch-Servische aversie t.o.v. Duitsland aan de andere kant.  Pas als deze beide, volledig gescheiden conflicthaarden tot één grote knal versmolten, was Europa gereed voor de wereldoorlog.

En vandaag wordt het gevaar steeds groter dat de asielinvasie en de euro-/schuldencrisis tot een gelijkaardige explosieve fusie zullen leiden.  Experten vrezen dat het volgende hoofdstuk van de euro-/schuldencrisis grotere gevolgen met zich mee zal dragen dan in 2008 en 2012.

Dan zal de volgende asieltsunami niet meer op een (hoofdzakelijk) financieel en economisch stabiel Duitsland stoten, maar op een land in een economische verlamming.   Onze mogelijkheden de tekortkomingen van de politiek bij de grensveiligheid met xxx aantal miljarden euro te fatsoeneren, zouden dan niet meer voorhanden zijn.  Met als gevolg problemen voor de binnenlandse veiligheid en orde in Duitsland en een politieke radicalisering van een ongekende grootte.

En dan wordt duidelijk dat de EU-politiek weigerde de realiteit onder ogen te zien door stomweg haar ideologie t.o.v. de asielproblematiek en de gemeenschappelijke munt te volgen.  Ook toen Merkel tijdens de zgn. euro-redding verklaarde dat er geen alternatief was.  Ook toen een zand-in-de-ogen-strooiende mantra “wir schaffen das”.

In werkelijkheid werd er niets gered.  Niets ‘geschafft“.  De problemen werden opgeschoven en – quasi onzichtbaar – vergroot.  Zoals nu met het zgn.  “Asylpaket II”.  Slechts schijnoplossingen.  De wraak van de realiteit komt eraan.

Preussische Allgemeine

2 gedachten over “De grote knal

 1. De grote knal ….zoals de schepping van het heelal …een volledige leegte met niets om nog voor te leven

 2. Over de achtergronden van de financiële crisissen en de rol van de (nationale) banken hierin, is er een interessante publicatie :
  http://www.zerohedge.com/news/2016-02-11/central-banks-are-trojan-horses-looting-their-host-nations
  met een citaat :
  “Georgetown University historian Professor Carroll Quigley argued that the aim of the powers-that-be is “nothing less than to create a world system of financial control in private hands able to dominate the political system of each country and the economy of the world as a whole.” This system is to be controlled “in a feudalist fashion by the central banks of the world acting in concert by secret agreements,” central banks that “were themselves private corporations.”
  Given the facts set forth above, this may be yet another conspiracy theory confirmed as conspiracy fact” (=einde citaat).
  Dit citaat is het besluit van de voormelde tekst, maar in de tekst zelf krijgt men een historisch overzicht van de ‘exploten” van de (nationale) banken.
  Uit de tekst dient ook afgeleid worden dat de huidige financiële crisis geen toeval is, maar opzettelijk wordt veroorzaakt, zoals al de anderen in het verleden.
  Deze financiële crisissen gaan dan gepaard met crisissen in andere domeinen en vooral met oorlogen.
  Alle oorlogen zijn immers “banksters wars”.
  http://www.zerohedge.com/news/2015-03-26/why-banksters-hate-peace
  met een citaat :
  “The President of Stanford University (David Starr Jordan) reported that banksters are the true power behind the throne, and that – for many centuries – they’ve made their fortunes by financing war.
  Former managing director of Goldman Sachs – and head of the international analytics group at Bear Stearns in London (Nomi Prins) – notes:
  Throughout the century that I examined, which began with the Panic of 1907 … what I found by accessing the archives of each president is that through many events and periods, particular bankers were in constant communication [with the White House] — not just about financial and economic policy, and by extension trade policy, but also about aspects of World War I, or World War II, or the Cold War, in terms of the expansion that America was undergoing as a superpower in the world, politically, buoyed by the financial expansion of the banking community”(=einde citaat).
  Er speelt zich dan momenteel niets nieuws af .. het is gewoon de voortzetting van
  datgene dat al eeuwen aan de gang is.

Reacties zijn gesloten.