De Fransen denken nog steeds in termen van ‘Latijnen’ en ‘Barbaren’ – wat ook geldt voor vele Walen.

“De meest geniale breinen verlaten het land, melk kost het astronomische bedrag van €6 voor een liter, en nieuwe mama’s krijgen subsidie om hun figuur weer in vorm te krijgen – dit zijn enkele van de redenen waarom Frankrijk stervende is”

The Local.fr zorgde voor deiningen in Frankrijk toen het publiceerde dat, mochten Fransen Engels spreken, ze veel minder somber zouden zijn. Ook Claudia Senik, van de Parijse School of Economics aan de Sorbonne, beweerde dat de Fransen gelukkiger zouden zijn, indien ze vreemde talen zouden aanleren. Ze verduidelijkt: “Gelukkig zijn, gaat niet over welke taal men spreekt, maar wel hoe je daardoor betere grip krijgt op een geglobaliseerde wereld.

Deze mentaliteit huist allicht nog diep in de Franse (en waalse) geest, en maakt het hen onmogelijk om een duidelijk beeld te hebben van de hedendaagse wereld. Nu, in een geglobaliseerde wereld, zien de ‘Galliërs’ dat de ‘Barbaren’ sneller geëvolueerd zijn dan zijzelf. Iemand moet hen gaan vertellen dat het Romeinse Rijk allang verdwenen is.

http://de-bron.org/content/frankrijk-bang-voor-de-wereld

 

1 gedachte op “De Fransen denken nog steeds in termen van ‘Latijnen’ en ‘Barbaren’ – wat ook geldt voor vele Walen.

  1. Als ik de titels in Franse en Brusselse kranten lees, heb ik nochtans de indruk dat de Franstaligen stilaan aan het overschakelen zijn op engels.

Reacties zijn gesloten.