De EUSSR wil de sociale media bespioneren

Leugendetector voor sociale media in de maak

De EUSSR financiert een nieuw internet spionageproject

George Orwells “1984” rukt dichterbij.  De EU-bonzen willen ons continent omvormen tot een stasistaat.  Het nieuwste speeltje dat met ons geld moet ontwikkeld worden is een “leugendetector” voor sociale media.  Via speciale software, die aan de universiteit van Sheffield (Engeland) ontwikkeld werd, moeten de meldingen door de EU als “online geruchten” ingeschat, opgespoord worden.

Het systeem zou in staat zijn ad hoc echte of foutieve informatie te onderscheiden.

Deze software zou vooral voor de analyse van informatie op facebook en twitter ingezet worden.  Het zou gebaseerd zijn op een eigen algoritmeconcept.
Officieel moet het systeem ervoor dienen ‘foutieve’ informatie, die via de sociale media verspreid wordt, vroegtijdig op te sporen.  Maar het nieuwe “informatiemanagement-systeem” kan ook gebruikt worden door de EU en de regeringen van de lidstaten bij bepaalde crisissituaties, inzetbaar als een mogelijk middel voor protestacties en tegenpropaganda.  Kortom: het systeem kan ingezet worden om kritiek van de burgers voortijdig op te sporen en hen monddood te maken vooraleer tegenstand tegen ongeliefde EU-plannen kan georganiseerd worden.

Met het flauwe excuus foutieve informatie te willen onderdrukken, zou voortaan elke ‘ongewenste’ informatie eruit gefilterd kunnen worden.  Dergelijke informatie zal dan onder de categorieën “speculatie”, “controverse”, “foutieve informatie” of “desinformatie” pro-actief uitgeschakeld kunnen worden voordat deze de bevolking kan bereiken.

En wie bepaalt wat onder b.g. categorieën valt als de verkregen gegevens niet besproken mogen worden?  De EU-elite? Uitsluitend de EU-bonzen? En laten we nog iets verder kijken: tegelijkertijd moet de oorsprong en de verspreiding van informatie, die de EU-dictators liever niet bekend gemaakt zien, bespioneerd en uitgeschakeld worden.  Duidelijk toch: de EUSSR wil elke kritiek, elke andere mening, elk ander inzicht over het huidig bestuur en de toekomstplannen bij de bron aanpakken én uitschakelen. En daarvoor zijn alle middelen goed.

FT

1 gedachte op “De EUSSR wil de sociale media bespioneren

  1. De “informatie snelweg” zal een landelijk wandelpaadje worden. Ik heb het hier ooit al gepost, “blogs als deze zullen van het net gehaald worden”. Dit is de eerste stap. Geachte redactie, ik hoop dat mijn glazen bol mij fout informeert.

Reacties zijn gesloten.