De EU-winkel draait verder op volle toeren

Afbeeldingsresultaat voor eu moneyVerhEUfstadt wil meer geld.  Directe versassing aan de EU, zonder dat de lidstaten zich ermee kunnen bemoeien.

Over de besteding ervan, hoeven wij ons geen zorgen te maken.  Die zorg neemt de EU ons uit handen.

Meer bij Euractiv

Jean-Claude Juncker doktert intussen aan een strategie om Servië en Montenegro in de EU – familie op te nemen.  Hij zal zijn intentieverslag ter goedkeuring aan het EUropees Parlement overhandigen.  Gewoon op het groene knopje drukken.  Meer …

Al is er nog behoorlijk veel werk aan de winkel.  Maar de EU gaat dat oplossen om de negatieve spiraal te doen keren. 43% van de westelijke Balkanezen wil immers naar onze contreien afzakken.  En – horresco referens – slechts 39% ziet nog een meerwaarde in EU-lidmaatschap. We citeren een plaatselijke politicus: “Wij liegen tegen de EU als we beweren dat wij ernstig bezig zijn met hervormingen… en zij liegen tegen ons dat ze ernstig bezig zijn met onze aansluiting.”

Daarom – zo luidt de EU-boodschap – zou er méér moeten geïnvesteerd worden in de economie in de Balkan, technische steun voorzien aan de regeringen en de Balkan leiders overtuigen dat ze toch wel hogere politieke normen moeten handhaven.   Laat ons hopen dat hierbij niet de EU-meetlat gebruikt wordt…

Meer weten? U wordt uitgenodigd op een discussieavond.  Inschrijven hier.

Zoals het past in internationale kringen is de uitnodiging in het Frans.

L’événement commencera avec une réception à 19.00h heures, suivie par un débat à 19h.30. Nous espérons d’avoir le plaisir de vous voir le 21 novembre à 19.00 heures dans les locaux de Science14 Atrium, rue de Science 14-B, Bruxelles.

A la fin de chaque débat, les participants sont invités à continuer la discussion autour d’un verre dans une ambiance conviviale.

 

1 gedachte op “De EU-winkel draait verder op volle toeren

  1. Tja,als je jarenlang armoede importeert en dan nog het OCMW van de wereld wil blijven spelen dan neemt de armoede inderdaad toe!!Als je blijft mensen importeren die zich nooit zullen aanpassen(moslims)en nooit zullen bijdragen aan onze maatschappij en enkel naar hier komen om te krijgen dan neemt de armoede inderdaad toe.Als je duizenden illegalen toelaat op je grondgebied en er niets durft aan doen dan neemt de criminaliteit en de armoede inderdaad toe!!Wanneer gaat er eindelijk eens voor de eigen burgers gezorgd worden??
    https://www.hln.be/nieuws/binnenland/-verzuurd-omdat-u-jarenlang-geen-bal-hebt-gedaan-demir-haalt-uit-naar-de-coninck-in-debat-antidiscriminatiewet~a7a92eca/

Reacties zijn gesloten.