De “eierleggende, kettingrijdende, schietende, wolmelkzwijn”* heeft problemen

De beschrijving in de titel gaat over de nieuwe generatie Duitse Puma-tanks, die van alle mogelijke snufjes moet voorzien zijn. En dat “trop” wel eens tot problemen kan leiden… Maak kennis met het nieuwste paradepaardje van de NAVO:

*satirisch-verzonnen naam voor de thuis-van-alle-markten-tank, door ons contact in Duitsland

Het magische oorlogsding kost een slordige 17 miljoen euro per stuk. En bij een recente oefening moesten 18 van de 18 deelnemende supergesofisticeerde oorlogsdingen noodgedwongen hun deelname opschorten.

De Oostenrijkers vinden heel de situatie eerder amusant: https://tvthek.orf.at/profile/ZIB-2/1211/ZIB-2/14161277/D-Totalausfall-der-Puma-Panzer/15298401 Naar verluidt zou de gebruikte software niet goed tegen vocht kunnen… Of brengen de achtereenvolgende defensieministerinnen geen geluk? von der Leyen, Kramp-Karrenbauer, Lambrecht… niemand is/was er blij mee en toch worden er achtereen volgend vrouwen benoemd op de hoogste defensiepost. Mogen we binnenkort tanks verwachten met een ingebouwde ijskast of microgolfoven?

We vragen ons af of de 18 Puma-tanks omwille van dezelfde reden forfait gaven. Indien niet dan hebben de Puma’s een groot probleem. En anders zou het relatief gemakkelijk op te lossen moeten zijn. Tenzij het eisenpakket gewoon te omvattend, te groot is. Zoals de eisen van de klimaat/milieumaffia. Probeer maar eens met een kanon te schieten en onder de fijnstof-grenswaarden te blijven…