19 gedachten over “De doodgezwegen stem van het volk

 1. De Gucht: “Je suis Aylan”

  Toevallig viel mijn oog op een art. in Hln.be, dd. 12 september ll., van de hand van de K. De Gucht, die blijkbaar wekelijks een column schrijft in het Laatste Nieuws. ‘Deze keer haalt hij vlijmscherp uit naar BDW’, zo begint het artikel. En het weze gezegd, opa grootgrondbezitter, de diplomaat van weleer met olifantenpoten midden in een porseleinen winkel, vliegt er meteen fel in. In de intussen wel gekende poco- en emo-stijl buit hij ten volle de propagandafoto van de kleine Aylan uit, zonder enige terughoudendheid. Alle registers worden daarbij open getrokken. Enfin, ’s mans vaderhart bloedt, net als dat van BDW, die evenwel geen schuldgevoel wenst aangepraat te worden, alsof ooit iemand hem dat schuldgevoel zou hebben willen hebben aangepraat, zo orakelt het groot licht uit Berlare. Ook de rest van de N-BA krijgt uiteraard een bolwassing van Kareltje, de grote roerganger van weleer.

  Om een langer verhaal kort te houden, papa De Gucht, gaat helemaal voorbij aan enige kritische opmerking nopens de manier waarop de foto van het kind-lijkje zonder de minste schroom en terughoudendheid en op een schandalige manier misbruikt werd door alle poco-media en dito politici, met de overduidelijke bedoeling om het gemoed van de achteloze burger te bewerken, en hem zo klaar te stomen voor de opvang van de nog op til zijnde miljoenenstroom aan zogezegde vluchtelingen, die wij, plat op de buik, over ons heen moeten laten lopen. Pure agitprop dus, de VRT achterna. Enige opmerking i.v.m. de papa van deze Aylan en de reden voor diens oversteek naar Europa, nl. tand-implantaten, diens vader-mensensmokkelaar, vindplaats en ligging van het lijk, etc., allemaal zaken die al ruim op het internet aan bod zijn gekomen, waar hij, naar eigen zeggen, toch veel zaken gaat lezen, halen zijn belangstelling niet, want klaarblijkelijk niet dienstig voor het doel van zijn poco-verhaal. Soms zegt zwijgen meer dan 10000 woorden, Charel, en niet alle mensen zijn te stom om dat niet meteen door te hebben, incluis u zelf, maar dat wilt u duidelijk niet geweten hebben. Dan had u iets geheel anders geschreven. Genuanceerder.

  Maar goed, hier gaat het niet echt om, het gehele art. kunt u eens rustig nalezen via onderstaande link, nee, het gaat hem om iets fundamenteel totaal anders, iets veel ergers. Karel De Gucht, bewust of onbewust, laat ineens het achterste van zijn tong zien en ontpopt zich op het einde van zijn art. tot datgene wat hij in werkelijkheid echt is, in weerwil van al zijn eerdere democratische uitspraken, nl. een pure machtswellusteling, die de democratie slechts met de lippen belijdt, ‘pour les besoins de la cause’, zoals dat heet, maar ze eigenlijk in het diepste van zijn wijzen grondig misprijst. Zoals elke potentaat. Voor de schone schijn dus. Het plebs, doet hij ergens neerbuigend af, is immers hersenloos, zeg maar te stom om de hogere motieven en edele bedoelingen van heren zoals hij, en anderen binnen het EU-gedrocht, te begrijpen. De massa is enkel dienstig om het bolletje te kleuren als er verkiezingen zijn, en daar houdt het ook bij op. Het volk heeft, volgens deze anti-democraat, helemaal niets in de pap te brokken als het op belangrijke beslissingen nemen aankomt, zelfs als die de essentie van de maatschappij van datzelfde volk treffen, maar moet integendeel alles klakkeloos slikken en blijven slikken wat door de intelligente elite, waaronder natuurlijk zijne verheven majesteit Charel uit Berlare, notoir lid van het grootkapitaal, wordt voorgekauwd. Zij, en zij alleen, weten immers wat goed is voor het volk. Om die reden is de openbare opinie daarbij nooit van tel, wegens te dom. Die moet je absoluut niet volgen, maar integendeel ’sturen’ in de goede richting, zodat ze niet afwijkt van wat de bestuurselite wil, zo ontbloot dit verachtelijk individu het achterste van zijn ondemocratische tong. De EUSSR in haar geheel in haar hemdje gezet bij monde van Karel De Gucht, ‘De Grote’. Duidelijker kon het niet gezegd. Waarvoor dank. Hieronder letterlijk de betrokken passage, waaruit zijn diepe minachting voor het volk blijkt. Hautainer kan niet:

  “Haatmail
  Ondertussen loopt de haatmail binnen. Ik lees de boodschappen uit de onderbuik van Vlaanderen aandachtig. Ook de meest grove. Daarna druk ik op de wistoets. ‘Il ne faut pas suivre l’opinion publique, il faut la guider.’ Dat is de taak van een democratische partij. De foto van de dode onschuld op de vloedlijn is een wake-upcall voor medemenselijkheid. Ik ben niet naïef, maar je suis Aylan.”

  http://www.hln.be/hln/nl/34662/Vluchtelingencrisis/article/detail/2453789/2015/09/12/De-Gucht-Je-suis-Aylan.dhtml?utm_source=hln&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter&utm_content=daily

  • Als de zittende EU-politici al uitgerangeerde nationale politiekers zijn, wat is dan een uitgerangeerd EU-politieker?
   Bekijk eens de video vd duitse journalisten op zijn kabinet nav de TTIP. Hilarisch, hij weet gewoon niet waarover het gaat, en hij was commisaris voor Handel vd EU!

  • Laat ons eerlijk zijn, Verhofstadt, L. Tobback en nog enkele politiek correcte “staatslieden” moeten hier niet voor onderdoen.

  • Zou deklucht nog zoveel tamtam maken nu hij de waarheid kent a.g. die familie? I don’t think so.

 2. Uittreksel uit ‘n e-post die ik vandaag ontvangen heb.
  Deze e-post behandelt de huidige toestand in Zweden en meer bepaald in Malmö, derde grootse stad van Zweden.
  Helaas is er in de e-post vanwege de afzender geen bronvermelding…

  “Hele straten in Malmö zijn in totale anarchie vervallen omdat ze worden
  beheerst door jeugdige moslimbendes. Brandende auto’s en leeggeroofde
  winkels zijn duistere tekenen dat de politie de situatie nauwelijks meer kan
  beheersen. Op veel dagen kunnen gewone Zweden maar beter niet de bus of de
  trein nemen omdat conducteurs vanwege het regelmatige geweld niet langer
  controleren op geldige plaatsbewijzen.

  Omdat het overgrote deel van de Zweedse media in handen is van ‘progressief’ en ‘links’ blijft men het mantra ‘tolerantie’ herhalen en wordt het geweld door moslimimmigranten gebagatelliseerd of genegeerd. De gewone Zweed begint echter langzaam in opstand te komen. Bloggers zoals Baron Bodissay spreken inmiddels van een dreigende instorting van de maatschappij en vrezen voor hun leven.

  Meer dan 5000 Zweden, voornamelijk vrouwen, zouden zich tot de islam hebben
  bekeerd. Volgens Helena Benauoda, voorzitter van de Zweedse Islamraad en één van deze bekeerlingen, zijn er echter al 400.000 niet in de officiële
  statistieken geregistreerde Zweden tot de islam toegetreden, ruim 4,5% van
  de totale bevolking.

  Het Sveriges Muslimska Förbund, met 70.000 leden de grootste islamitische
  organisatie van het land, eist al langer de aanpassing van de Zweedse wetten
  aan de moslims. Zo wil men de ‘beledigende en zondige seksuele voorlichting’
  afschaffen, moeten er geen gemeenschappelijke zwemlessen aan jongens en
  meisjes meer worden gegeven en moeten zwembaden en sauna’s speciale
  vrouwendagen organiseren. Tijdens het vrijdaggebed moeten moslims vrij
  krijgen van hun werk en voor de bouw van nieuwe moskeeën worden rentevrije
  leningen geëist. Bovendien moet de gelijkstelling van man en vrouw -in ieder
  geval voor moslims- worden geschrapt… “

 3. Die duitse vrouw die zich boos maakt, dat zien we nu al jaren in elke vergadering waarin politici de invasie opdringen aan de burgers, maar het kon niet baten: ze zijn slechts een kleine minderheid, net zoals de tegenstanders vd nazi’s een kleine minderheid waren.

 4. Ik richard “Je suis correct” dit is mijn gedacht.

  De Gucht: “Je suis Aylan”
  Sorry mr De Gucht,
  Van lijkenpikkerrij gesproken, zielig man ook van de Media!

  Democratie Braakt de man, ben zeker dat hij de definitie van het woord Democratie niet kent

  Democratie definitie & betekenis

  Democratie is een bestuursvorm waarbij het volk zelf stemt over de wetten, of de vertegenwoordigers kiest die de wetten maken. Hierbij is het volk dus baas in eigen gebied, en kunnen er geen maatregelen en wetten opgelegd worden als de meerderheid van de bevolking het er niet mee eens is.

 5. Hoe komt het dat Links tot zelfs Extreem Links de Media bepaalt?
  En niet alleen de Media!

  Callers challenge BBC presenter over biased coverage of migrant crisis

  (WARNING: This is infuriating. You can hear the BBC presenter contemptuously setting up common rhetorical traps for anyone who doesn’t support the Marxist narrative, attempting to accuse them of being ‘un-Christian, of which the host is likely also contemptuous of as well, to, “What about the Children?” I wish someone had asked him about the million girls that have been forced into prostitution and drug abuse and slavery by muslim gangs)

  https://youtu.be/09vqhZV6jt8

  • Alle politiekers, journalisten, kerkpersoneel, prinsen en koningen die deze invasie gesteund hebben moeten worden ontslagen en berecht voor hoogverraad.

  • Heel mooi gezegd van die éne beller: de media plegen ’emotional blackmail’, dat ik daar zelf niet opgekomen ben. Kurier.at bv schreeuwde moord en brand dat in de Kronen Zeitung en in Bild een foto verschenen was vd vrachtwagen met 71 doden langs de snelweg, met geopende deur: lijkenpikkerij! Deontologisch onjuist! Zoiets doe je niet! Twee dagen later publiceren ze zelf de foto van Ayan…

 6. Vrouwen met ballen, ik denk dat ze niet liefdevol behandeld werden maar daar zal je bij (onze) Linkse Media niet over vernemen, dit past niet in hun zieligheidsindustrie!
  France Topless Femen dragged off stage at Muslim conference
  https://youtu.be/yb11MuRw1t8

 7. Wanneer je al die kranten leest , wordt het duidelijk dat die Gutmenschen politiekers , de verkozenen des volks , stillekesaan de controle over heel dat reizend Islamcircus aan het verliezen is . Het enigste wapen waarover ze nog beschikken is de gevoelige snaar te bespelen , van den brave naieve medemensch die luidt roepend met spandoeken “Welkom Vluchtelingen” de straat optrekken en spugen in het aangezicht van onze rechtse mensen . Vooral die , “Gucht” met zijn ernstige onwrikbare anti-sympathieke “smoel” , haalt er wanhopig , nog een verdronken kleuter bij , slachtoffer van zijn eigen vader . In ieder geval , het proberen waard om het volk verder in’t slaap te wiegen . Maar de tijden veranderen . Intussen sluit Duitsland zijn grenzen . De volgende stap ? niet ondenkbaar , dat al die prachtpolitiekers , in alle stilte hun vlucht voorbereiden , naar bv Zuid Amerika niet in een gammel bootje maar in alle luxe , naar het voorbeeld van hun voorgangers , de Nazi’s , die ook hun land , niet bepaald een dienst hebben bewezen , zoals onze huidige machthebbers die ook een puinhoop zullen achterlaten.

Reacties zijn gesloten.