De demografische bom: moslims zijn geen minderheid

islam wolf-schaap
De meest verspreide mythe van de westerse dhimmi’s is dat de moslims een minderheid zijn en derhalve bijzondere bescherming en attenties nodig hebben.  Zijn ze dat wel?

Er zijn 1.5 miljard soennitische moslims wereldwijd.  Dit aantal overtreft de 1.1 miljard katholieken en de 1 miljard hindoes.  Ze zijn weliswaar “nog” een minderheid in de westerse landen, maar ze ontwikkelen zich snel demografisch tot een meerderheid.

In Groot-Brittanië bezoeken meer gelovigen moskeeën dan kerken.  In de top vijf van de meest geliefde babynamen staat Mohammed daar eerst vóór Jack en Harry.  In Frankrijk werden  er in deze generatie meer moskeeën gebouwd dan katholieke kerken en in Zuid-Frankrijk staan er nu al meer moskeeën dan kerken.  Mohammed-Amine is er de populairste dubbele naam, vóór  Jean-Baptiste, Pierre-Louis, Leo-Paul en Mohammed-Ali.
In het land b zijn 50% van alle nieuwe geboortes moslims en lege kerken worden tot moskeeën omgevormd.  Ook hier is de meest geliefde babynaam Mohammed en van de eerste 7 babynamen zijn er 6 moslim.  Ook in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag staat Mohammed bovenaan op de populariteitslijst.

De Europese moslimbevolking heeft zich in één generatie verdubbeld en blijft dit doen.  Tegen 2025 zal een derde van een Europese boorlingen moslim zijn.  Men kan niet naast de demografische ontwikkeling kijken.  Een derde van alle moslims in Frankrijk en Duitsland zijn tieners of jonger – bij de autochtone bevolking is dit een vijfde.  Een derde van alle moslims in Groot Brittanië of het land b zijn onder de vijftien jaar – bij de autochtone bevolking is dit een vijfde.  Indien men alle leeftijdsgroepen bijeen telt zijn ze nog in de minderheid, maar dat zal niet lang meer duren.

De islam is de snelst groeiende godsdienst ter wereld.  Hij groeit sneller dan de wereldbevolking: een vierde hiervan is moslim.  Moslims zijn met 235% toegenomen tijdens de laatste halve eeuw; christenen met slechts 47%, hindoes met 117% en boeddhisten met 63%

Bij het bekijken van deze cijfers kan men moeilijk nog over een moslim minderheid spreken.  Meerderheden zijn niet slechts een statistische momentopname, maar een culturele en demografische trend.   De samenstelling van een land gebeurt niet door het verleden, of door het heden, maar door de toekomst, door de ingeslagen richting.
En die richting wijst naar een moslim meerderheid in Europa.  De meeste Europese regeringen hebben dat als een feit aanvaard en handelen er ook naar.  Er zijn weliswaar momenteel nog meer Europese niet-moslims, maar cultureel gaat men ervan uit dat de toekomst islamitisch zal zijn.

Ingekort artikel van Daniel Greenfield, Canada Free Press, bewerkt door Golfbrekers redactie.

1 gedachte op “De demografische bom: moslims zijn geen minderheid

  1. Om te beginnen is het niet zo dat omdat het kerkbezoek daalt of het aantal praktizerende katholieken daalt, dat de atheisten of seculieren niet hoeven geteld te worden.

    Als we allemaal onze eerstgeborene JAN noemen, dan denk ik ook wel dat Mohammed niet meer bovenaan de lijst van geboortenamen zal staan;

    Maar verder is het natuurlijk een feit dat we met sneltreinvaart richting islamitisch Europa trekken. Met dank aan mensen zoals Tijl Declercq van de CVP die één van de architecten was bij de stichting van Eurabia.

Reacties zijn gesloten.