De corruptiekeuze volgens De Wever

De bronafbeelding bekijkenVolgens Bart De Wever (N-VA) koopt de cocaïnemaffia politieke invloed met haar illegale inkomsten uit de internationale drugs-trafiek. De Antwerpse burgemeester vindt dat politieke invloed beter voorbehouden blijft aan de kartels die sinds mensen-heugenis de plak zwaaien in de koekenstad, zoals de vastgoedmaffia, witwassers, of de diamantsector.
Bart De Wever (N-VA) wil de invloed van de georganiseerde misdaad beperkt houden tot de sectoren die hij persoonlijk kent.

“Met die mensen spreken wij tenminste regelmatig af, dus we weten wat we eraan hebben”, verklaart De Wever. “Maar om een of andere reden willen de mocromaffia en de cocaïnekartels niet met ons komen klappen. Ik kan alleen maar vaststellen dat hun koopwaar volledig afgestemd is op respectievelijk groene bakvishippies en de loftsocialisten van de Antwerpse theater- en tv-scene. Ik wil het niet met zoveel woorden zeggen, maar hun politieke invloed moet je dus eerder daar gaan zoeken.”

Zes weken voor de gemeenteraadsverkiezingen komt de Antwerpse burgemeester dan ook met een fikse waarschuwing aan de kiezer. “Voor wie er nog aan twijfelt, deze verkiezingen draaien niet om propere lucht voor onze kinderen of veilig fietsen in de binnenstad. De inzet is: welk soort corruptie willen we in onze koekenstad? Gunnen we politieke invloed aan de goede burgers die onze rusthuizen en onze shopping centers bouwen, of aan zij die onze kinderen bestoken met illegale drugs? Ik weet wie ik zou kiezen.”

Met grote dankbaarheid hier geleend.