De bodemloze put van de corrupte EU

Jaarlijks verdwijnen binnen de EU miljarden euro’s bij staatsopdrachten.

EU-commissaris Cecilia Malmström schat dat het om grosso modo 120 miljard euro per jaar zou gaan.

Volgens Transparency International zou de corruptie in de nieuwe EU-landen Tsjechië, Slowakije en Hongarije nog stijgen. De toestand is duidelijk veel verslechterd in de euro-crisislanden Griekenland, Portugal en Spanje. De landen met de minste corruptie zouden Denemarken en Finland zijn. Slechts één Deen op vier meent dat er corruptie bestaat binnen de staat. In schril contrast staat de toestand in Tsjechië, waar drie op vijf ondernemers meent niet aan een staatsopdracht te geraken zonder omkoping.

Malmström gaf toe dat ook EU-instanties verwikkeld zijn in corruptiegevallen. Als tegenmaatregel zou ze jaarlijks een rapport opmaken en vrijblijvende aanbevelingen aan elk van de 27 lidstaten bezorgen.

Wij hebben geen rapport nodig om onze aanbeveling kenbaar te maken: keer heel die EU-moloch in de bodemloze put!

Floriaan Terbeke

Bron: Junge Freiheit

2 gedachten over “De bodemloze put van de corrupte EU

  1. Bij het invoeren van de euro in 2002 hoorde ik een Nederlandse Prof op een Nederlandse TV zender verklaren dat hij de euro 10 jaar gaf, daarna zal men in de EU landen terug naar zijn nationale munteenheid gaan. Ik ben de man zijn naam vergeten, maar hij had blijkbaar groot gelijk. Wat mij betreft mogen ze heel dat circus opdoeken.

Reacties zijn gesloten.