De belegger uitgekleed

De belegger uitgekleed:

Dik 100.000 € en hooggeschoold

Arm land, rijke inwoners. Dat is de definitie van België (teveel en te dik betaalde ambtenaren mag daaraan toegevoegd; ter zake nu).

Enkele recente cijfers – van de Nationale Bank en vooral van de Vlaamse Federatie van Beleggers (VFB) – geven een inkijk in die diepe zakken. Toegegeven, het zijn statistieken en die zeggen niets over individuele gevallen.

Maar zoals iedereen wil je weten: Is hij groter of kleiner dan die van mijn buurman? Mijn beleggingsportefeuille uiteraard.

Het gemiddeld lid (geen woordspeling!) van de VFB had in 2012 een beleggingsportefeuille (niet enkel aandelen, ook andere beleggingscategorieën) die zwaarder is dan 100.000 €, 62 procent gaat daar namelijk boven. Daarmee weegt een VFB’er, lid van een plaatselijke beleggingsclub en actiever dan de doorsnee huisvader, meer dan het landsgemiddelde.

Dat klokt volgens de Nationale Bank (NBB) af op 88.000 €. Die ronde som vertegenwoordigt volgens de NBB 42 procent van het totale vermogen. Het eigen huis is goed voor 39 procent. Niet gedefinieerde ‘andere eigendommen’ tekenen voor 11 procent, (levens)verzekeringen voor 7 procent.

Klik hier voor het volledige artikel.

http://www.vief.be/dossiers/geld/de-belegger-uitgekleed-88-000-e-doorsnee-en-hooggeschoold.html#.UVLiJ1cRNUo

2 gedachten over “De belegger uitgekleed

  1. Eindelijk ! die foto toont een reeel beeld hoe de Vlaamse belastingbetaler er binnen afzienbare tijd er zal bijlopen

  2. Belgie in crisis ?
    uit het boek van Mario Danneels ” Laurent zondaar van Laken ”

    Prins Laurent is de zevende troonopvolger en nu gaat hij drie keer meer verdienen dan de premier. Zeg nu eens : vind jij dat normal ?fulmineerde senator Van Quickenborne. Laurents dotatie is inderdaad hoog : middens de indexering bedroeg ze in 2009 , 350.000 Euro waarmee dat de prins dat jaar zo’n 40.000 euro meer opstreek dan Barak Obama , de president van de Verenigde Staten . De hoge inflatie sinds de start van de wereldwijde economische crisis heeft alle Belgische dotaties doen dalen , waardoor deze van Laurent in 2012 op 306.000 euro aftikte , wat nog steeds meer is dan het loon van Jose Manuel Barosso de voorzitter van het Europees parlement en ruim het dubbele van het salaris van Hillary Clinton, die als minister van buitenlandse zaken de vs op het wereldtoneel vertegenwoordigd . Prins Laurent verdient meer dan de president van Frankrijk, de bondskanselier van Duitsland , de voorzitter van de Verenigde Naties, de Britse premier en ongeveer het driedubbele van de president van Rusland. Zelfs naar Koninkrijke normen valt zijn dotatie breed uit. Laurent krijgt het dubbele van wat koning Juan Carlos jaarlijks int en tien keer minder bedraagd dan die van Koningin Fabiola…….

    onbegrijpelijk , dat er nog steeds mensen zijn die met een vlaggeske staan te zwaaien of hem aanspreken met “mon” “seigneur” of op partijen stemmen die heel dat koningklijk entertainment prachtig vinden…Vive La , le , les , rois

Reacties zijn gesloten.