De arrogantie en zwakte van de macht

wij het volkZelden stond de politiek zo ver van de burger. De burger heeft het gevoel dat de politiek niet bezig is met de zaken die er écht toe doen. Het verschil tussen arm en rijk wordt steeds groter, maar protesten zijn er nauwelijks. De burger is het zat. Economische ongelijkheid, financiële crisis, klimaatveranderingen, … er is veel geblaat maar weinig wol. En overheden creëren alleen maar meer angst om de burger in het gareel te laten lopen.

De politiek is als een bedrijf dat zijn producten moet verkopen aan de bevolking. De bevolking wordt niet aanzien als burgers, maar als afnemers van hun politieke diensten. De democratie verhuist van de bevolking naar een kleine politieke en economische elite. Politici zijn meer bezig met economische bondgenoten dan met de burger.

Daarnaast is er nog een probleem. De politici zelf verliezen ook steeds meer van hun macht. Politici van de meeste landen verliezen macht aan de Verenigde Staten, het IMF, de Europese Commissie en zelfs de centrale banken als de ECB en de Federal Reserve.

http://www.npo.nl/tegenlicht/30-03-2014/VPWON_1209793

1 gedachte op “De arrogantie en zwakte van de macht

  1. Er zou eens een enquete moeten worden georganiseerd onder volwassen mannen, dus met weglating van vrouwen en jeugd. Het zou direct duidelijk zijn waar Links zijn macht blijft halen.

Reacties zijn gesloten.