Davos: het kàn niet op…

… maar u en ik, wij moeten de broeksriem aanhalen!

Voor de rijken der aarde is niets onmogelijk. Eventjes naar Davos vliegen om je “very important rich person”-status” bevestigen… wat is daar mis mee? Voor de goede zaak, voor ons aller welzijn, voor de redding van de planeet… moet je iets over hebben.

Terwijl de rich-and-famous en/of wereldleiders over de opbranding van de aarde samen komen om te klagen over de domme bevolking die willens en wetens deze aardkloot door de geproduceerde CO2 om zeep helpt, zien ze er geen graten in met ca. 1500 privé vliegtuigen van heinde en verre naar Zwitserland te vliegen.

Hun vliegtuigen worden steeds groter en duurder, concludeerde Air Charter Service, en hun aantal nam verleden jaar ook met 11% toe. Verleden jaar… zaten we dan niet met z’n allen thuis te werken: home office, video-calls enz…

Enkele sfeerbeelden:

Iedere burger moet naar verluidt de mogelijkheid hebben zijn eigen CO2-voetafdruk te bepalen aan de hand van een vragenbundel: ” … wat eet ik?… reis ik? … is nog niet helemaal in werking, maar we werken eraan!”

Men wil een individuele CO2-voetafdruk-spionagesysteem… Dààr zitten we met z’n allen op te wachten! Niet op een betaalbare energieprijs, niet op een belastingverlaging, niet op een normale benzine/dieselprijs aan de pomp… e.d…. neen, hoor, wij willen met z’n allen weten hoeveel wij van ons toelaatbaar CO2-totaal gebruiken en wanneer het op is. En als dat ogenblik gekomen is, dan houden we best massaal onze adem in… tot onze longen geen lucht meer misbruiken!

Davos: „Klima-Schützer“ fliegen mit 1.500 (!) Privatjets ein

Vorige bijdragen over dit thema: