Dat ruikt naar racisme!

Ze vinden het heel gewoon gepamperd te worden, dienstverlening, ondersteuning, integratie- en aanmoedigingspremies allerhande… alles gratis, dat spreekt vanzelf!  En als de overheid beslist een gebouw af te willen breken om in de plaats daarvan een school te bouwen, dan is de verontwaardiging groot.  Zo ook in Lochem, Gelderland.

Turken en Marokkanen in Lochem: Blijf van ons gratis geld af!!

Al 20 jaar teren ze op de zak van de gemeente Lochem: de Turkse en Marokkaanse gemeenschappen. Beide maken helemaal gratis en voor niets gebruik van een ruimte in buurthuis De Garve maar daar komt, als het aan burgemeester en wethouders van Lochem ligt, nu een eind aan.

 En niet eens om het buitenlandertje-pesten. Nee, er gaat een basisschool gebouwd worden op de plek waar nu De Garve staat. Best nodig natuurlijk. En daar zijn de Turken niet blij mee. Het is natuurlijk ook echt van de schandalige dat de Stichting Turkse Inwoners Lochem (STIL) maar éénmalig € 8000 van de gemeente krijgt om zich elders te vestigen. Een beledigende fooi. Daar ben je dan 20 jaar lang gratis-huurder van, om je zo af te moeten laten schepen.

De Turken eisen meer geld en weigeren te vertrekken uit De Garve tot er meer geld op tafel komt. En nu gaan ook de Marokkanen zich roeren. Volgens wethouder Thijs de la Court draagt de gemeente Lochem alleen bij in subsidievorm als er sprake is van een kwetsbare groep en natúúúúúrlijk vinden de Turken en Marokkanen zichzelf vreselijk kwetsbaar. En zielig. Woordvoerder Saad van de Marokkanen: “Wij hebben nog niks gevonden. Het is bovendien ook allemaal best prijzig.” Joh?! Zou je denken? Na 20 jaar gratis te hebben gehuurd komt elk dubbeltje mokerhard aan natuurlijk.

Welkom in de realiteit van Nederland, ex-Luilekkerland. Het is overal crisis dus ook bij jullie in Lochem. Dus stop met janken en deal with it. Moeten we allemaal. Er is vast nog wel ergens een intern potje met Saoedi-Arabisch geld.

MWNW

Destentor