Dank u sociale socialisten.

Kwaliteitsjournalistiek vergt veel investeringen. Als u een artikel wil delen, gebruik daarom onderstaande link in plaats van de tekst te knippen/kleven. Meer informatie over auteursrechten of intellectuele eigendom vindt u in onze Algemene Voorwaarden.  http://help.tijd.be/?op=detail&articleId=8916071&nodeId=3474  Wie bijkomende rechten wil kopen voor collectief of commercieel gebruik, kan terecht bij Reprocopy.  http://www.reprocopy.be/  Hierbij vindt u de link die u makkelijk met anderen kan delen:  http://www.tijd.be/r/t/1/id/9492713.

 

Het Oostendse groenestroombedrijf Electrawinds is gered. Nou ja, gered? De Luiks intercommunale Tecteo, een onderdeel van de PS-zuil, rijft de beste stukken binnen: de windmolenparken in België, voor de Belgische kust en in Frankrijk.

Vandela3kompleet2 Godfather

Het Oostendse groenestroombedrijf Electrawinds is gered. Nou ja, gered? De Luiks intercommunale Tecteo, een onderdeel van de PS-zuil, rijft de beste stukken binnen: de windmolenparken in België, voor de Belgische kust en in Frankrijk.

De socialisten halen in de Electrawinds-historie twee keer hun slag thuis: via Tecteo nemen ze de interessantste activa onder hun hoede, en ze zijn erin geslaagd Groenkracht van een financiële uppercut te vrijwaren.

Anderen betalen de prijs. Onder meer de overheidsvehikels die in Electrawinds waren gestapt, als aandeelhouder of als financier: de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij, Belfius, de Gimv, de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV),

WIJ DUS!!

Bijna 100 miljoen euro overheidsgeld vervlogen in de wind. Zonder dat daar veel kabaal over gemaakt wordt. Omdat het ‘maar’ overheidsgeld is?

Dat Electrawinds nu ‘gered’ is, is geen reden om de spons te vegen over wat is gebeurd. De belastingbetalers hebben het recht te weten wie hun geld daar op het spel heeft gezet en waarom. De toplui van die overheidsvehikels moeten verantwoording afleggen over de Electrawinds-investeringen. Dat is het minste wat de belastingbetaler mag verwachten.

De Italo waalse nicht, de de notionele aftrekker en de baard

“http://www.tijd.be/dossier/mobiliteit” is weggejorist zoals ze bij Geen Stijl formuleren, hier een minder aanklagende en meer poco stuk. /Echte_cooperaties_gaan_voor_een_maakbare_samenleving_geen_melkbare_samenleving.9493141-2336.art

6 gedachten over “Dank u sociale socialisten.

  1. Zou het Jullie verwonderen, beste Golfbrekersfans, dat… het bewuste artikel, (mèt namen) NIET MEER beschikbaar is bij “de Tijd” ? 🙂 of 🙁

  2. De socialisten de grootste bedriegers in de laatste 20 jaar en ze zijn er persoonlijk enorm rijk van geworden

  3. Het zal nooit veranderen, de belastingbetaler laten opdraaien voor eigen gewin. En niets anders. ZUCHT!!!

    • Maar als hij je bestolen heeft, is hij achteraf vergeten waar het van kwam. Althans bij Willy Claes toch, en als je bij de hond slaapt krijg je zijn vlooien.

Reacties zijn gesloten.