Daarom geloven wij de poco media niet (meer)…

De bronafbeelding bekijken

De tijden dat de Britse staatszender stond voor objectiviteit en kwaliteit behoren al lang tot het verleden. Zowel binnenlandse als buitenlandse berichtgeving worden “gestuurd” opdat de domme massa in de pas blijft lopen.
Een opvallend voorbeeld hoe de kijkers op het verkeerde been gezet werden om de Syrische regering o.l.v. president Assad te verketteren en Syrië aan te vallen.
Op 30 september 2013 zond de BBC in Panorama en gerelateerde nieuwsberichten “Saving Syria’s Children” uit – een pakkende oproep om Syrië’s kinderen te redden. Te redden van Assad. De kijker moest geloven dat de opnames door de BBC & poco vrienden gedraaid werden in het Atareb Ziekenhuis te Aleppo op 26 augustus 2013, waarbij de gevolgen na een brandbom (napalmachtige substantie) op een school in Urm Al-Kubra duidelijk gemaakt moesten worden.  Voor meer uitleg, volg de bruggetjes in de tekst onder de filmbeelden.

Nadat aan het licht kwam dat er a) beelden gemaakt werden voordat de zgz. napalmachtige bom gegooid werd, b) zwaar verbrande slachtoffers lachend naar binnen stapten en na hun overlijden naar buiten wandelden, c)… bleek dat het “slechts” ging om een gefingeerde aanval/redding/aanklacht/… één groot bedrog… door HOSPEX Simulation Techniques… moest de BBC, resp. acteur/arts Ahsan, toegeven dat – “The principle behind ‘macro simulation’ is that it’s as close to reality as possible. Actors and make-up artists mimic even the most severe of injuries” – het zo realistisch mogelijk moest worden, met acteurs en make-up artiesten die de ergste soort kwetsuren en wonden uitbeelden – opdat men zo doeltreffend mogelijk zou kunnen hulp bieden indien nodig.  De BBC heeft zich nooit verontschuldigd, maar trok, nadat het bedrog bekend werd, de originele film op haar webstek en op YT in.

De Witte Helmen waren/zijn een bonus.  Terroristen, gefinancierd door o.a. G.B., die de taak van de BBC overnemen, zonder dat er een eigen cameraman gevaar loopt.    Huurlingen betaald door de belastingbetaler.

Syria crisis: brandbom slachtoffers “zoals wandelende doden” – Nieuws van 22.00 uur, BBC 1, 29 augusts 2013 (03:02 – 03:19). De zgz. slachtoffers beginnen te wenen en kreunen op bevel van de regisseur.
Zgz. slachtoffer Ahmed Darwish knikt dat hij de instructies van de regisseur begrepen heeft vooraleer hij zich tot de camera wendt.
Een zgz. arts doet er de volgende dag nogal lacherig over…