“Daar moeten wij hier in Vlaanderen toch niet voor opdraaien zeker?!”

N-VA wil klimaat regionaliseren

Ben Weyts (N-VA) : “Dat is hier nu toch geen Vlaamse lente meer”

BRUSSEL – Het is al een hele tijd veel te koud voor de tijd van het jaar. Dat is ook N-VA niet ontgaan. De partij liet verstaan dat het bij een volgende staatshervorming de bevoegdheid over het weer naar Vlaanderen wil overhevelen.

Normaal gezien hebben we vlak na Pasen al enkele mooie lentedagen gehad. Dit jaar is de temperatuur echter nog nauwelijks boven het vriespunt uitgekomen. Net als iedere man in de straat is N-VA dat meer dan beu. De partij wil vanaf 2014 dan ook volledige autonomie over het weer. “Dit is toch geen Vlaamse lente meer!”, foetert Ben Weyts (N-VA). “De traditie wil dat het hier nu een tien à vijftien graden is, toegegeven, met af en toe een fikse regenbui. Wij zouden graag vasthouden aan die traditie. Dat ze daar in het zuiden van ons (maakt quotegebaren) ‘land’ graag sneeuw en kou hebben voor hun skigebieden kan wel goed zijn, maar daar moeten wij hier in Vlaanderen toch niet voor opdraaien zeker?!”

Inheems weer
Ook Vlaams Belang springt op de kar, en pleit voor uitsluitend inheems weer. “Al dat koude weer komt uit vreemde landen aanwaaien”, legt Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter uit. “Op dit moment worden wij overspoeld door Oost-Europees weer. Hogere energiefacturen, meer herstelkosten doordat alles kapotvriest, zo mogelijk nóg meer vertragingen bij het spoor, extra opvang van daklozen, … Moet ik nog doorgaan? Wij kunnen ons dat simpelweg allemaal niet meer permitteren. Als het weer zich niet aan de gewoontes van ons gematigd zeeklimaat wil aanpassen, zouden wij het gewoon terug naar de permafrost van de Russische taïga willen sturen.”

‘Harder trappen op je bakfiets’
De voorstellen van N-VA en Vlaams Belang kunnen op weinig begrip of steun uit linkse hoek rekenen. “Wij verwelkomen eender welk weer”, protesteert Groen-activiste Hadewych Ockselvaght. “Ook als dat weer wat kouder is dan we hier gewend zijn. Gewoon een paar geitenwollen sokken aandoen, extra lichaamsbeharing laten groeien, of harder trappen op je bakfiets en die kou is zo verdwenen!” Ook SP.A ziet geen reden om buitenlandse meteorologische invloeden te weren. “Het salon van waaruit wij ons socialisme bedrijven, beschikt over een uitstekende airconditioning”, geeft voorzitter Bruno Tobback fijntjes mee. “Voor ons is de afkomst van het weer dus absoluut irrelevant.”

Gepost door Ludo van Speybraeckel op 4 april 2013
Bron: http://www.raaskalderij.be

1 gedachte op ““Daar moeten wij hier in Vlaanderen toch niet voor opdraaien zeker?!”

  1. N-VA en Vlaams Belang kunnen een voorstel indienen dat volgende winter iedereen zijn eigen iglo zet.

Reacties zijn gesloten.