Cui bono?

Gerelateerde afbeelding

Interessante bedenkingen van een medeburger – gepensioneerd politiecommissaris- over de brand in het asielcentrum van Bilzen…

“Toen ik de cursussen van de School voor Criminologie en Criminalistiek volgde leerde ik daar o.a., om bij incidenten ook de rol, toestand en omgeving van slachtoffer te bekijken. Onder het motto “a qui profite le crime “ kan de realiteit gekke sprongen maken en in vele gevallen leidde dat tijdens mijn loopbaan tot merkwaardige ontwikkelingen.

Als ik vandaag deze kennis, gekoppeld aan ervaring, toepas dan dien ik voor mezelf vast te stellen dat een feitelijke afweging tussen het door de politieke concurrentie aangewezen Vlaams Blok en de slachtoffers nl. de familie Noe- Wynants, eigenaar van het asielpand, bij mij een wrang gevoel achterlaat. Ze zijn niet gek bij het VB. Eerst openlijk betogen en het dan heimelijk in de fik steken zal hen geen voordeel brengen. Integendeel. De partij is meer gebaat bij de stijgende criminaliteit en overlast die het centrum zeker zal meebrengen in dit pastoraal landschap van Grote Spouwen.. Betere en gratis publiciteit is ondenkbaar. Hen uitmaken in de arena voor pyromanen en apen met verwijzing naar de Reichstag, is een uitbraak van domheid, en ongecontroleerde subjectiviteit, badend in een saus van georganiseerde bashing.

Anderzijds is het verhaal van de eigenaars van een ander gehalte. Het gebouw staat leeg en is in verval. In het dak zit asbest dat ingevolge nieuwe Vlaamse regelgeving, moet verwijderd en vervangen worden. Indien mijn informatie klopt, moet dat plaatsvinden voor 15 december. De jaarrekening van de BVBA die het rusthuis uitbaatte, toont aan dat de faling nakend was. Er waren geen inkomsten noch investeringen. Reserves zijn niet voorhanden. Dan gebeurt er een mirakel: al dan niet gedwongen of aangereikte interesse van de asielindustrie. Fedasil moet snel plaatsen creëren, huurt het pand en kijk niet al te nauw. Renovatie gebeurt op kosten van de belastingbetaler die ook 32 000 euro per maand ophoest aan de BVBA. Fedasil is dus huurder-eigenaar van het gebouw en staat bijgevolg in voor alle rechtstreekse of onrechtstreekse schade.

Laat ons heel even veronderstellen dat de vluchtelingen worden ondergebracht in een gebouw met asbest in het dak, en dat de situatie de pers haalt. Schande en commentaar van overal. Het VB had het in het parlement, tegenover Bart Somers, kunnen vergelijken met de gaskamers en zyclon B. Maar zover komt het niet. Het dak brandt op en Fedasil, of een verzekeringsmaatschappij, zal voor een nieuw zorgen, anders geen opvang, en dat moet, alleen al mbt gezichtsverlies, doorgaan. ONDERTUSSEN WORDT NU, HET ASBEST DOOR EEN GESPECIALISEERDE FIRMA VERWIJDERD. OP KOST VAN DE SCHATKIST


Ik trek geen conclusies. Als politiecommissaris van een nationale politie zou ik deze piste destijds onderzocht hebben. Of de speurders.van de lokale daartoe de toelating hebben van de burgemeester is een andere vraag. A qui profite le crime. Iedereen mag er het zijne van denken.” Jpp Lopez

Dank aan Jan Laeremans

1 gedachte op “Cui bono?

  1. Ik zat al op dezelfde lijn vanaf dag een dat de brand uitbrak.
    Trappen naar het Vlaams Belang stond in de sterren geschreven, als nu zoveel mogelijk burgers de ogen openen en hun stem/steun aan het Vlaams Belang dan komt er een positieve oplossing die goed is voor de Vlamingen.
    Dat wil tevens zeggen “stem die links groene troep asap overal weg” zo niet wordt Vlaanderen een groot kerkhof kermend onder geweld en ellende ėn armoede voor eigen volk.

Reacties zijn gesloten.