Cuba 2.0

Als inleiding gaan we even terug in de tijd naar het jaar 1962. In onderstaande video krijgt u een goed gedocumenteerd overzicht en een beschrijving hoe WOIII had kunnen uitbreken en we er hier en nu misschien niet hadden kunnen over berichten.

Poetin verwijst dan ook terecht naar de Cubacrisis als hij de plaatsing van Amerikaanse / NAVO raketten in Oekraïne herhaaldelijk met klem van de hand wijst. Oekraïne grenst aan Rusland. De westerse raketten kunnen zonder meer tot voorbij Moskou inslaan. Maar de westerse politici en media hebben het altijd over Rusland die de onruststoker is. Hij stelt dat het niet Rusland is dat steeds verder opgeschoven is naar het westen, dat de VSA omsingeld heeft met militaire bases. Vanuit Oekraïne werden er reeds raketten naar de Krim afgevuurd, iets wat hier door onze media niet bekend gemaakt werd.

Dat hij het meent, zal iedereen intussen wel begrepen hebben. De NAVO houdt manoeuvres voor de Russische kustlijn, zowel in het noorden, in de Baltische Zee, als in het zuiden, de Zwarte Zee. Maar Rusland zou geen troepen op het eigen grondgebied aan de grens mogen stationeren. Dàt ervaart men in het westen als oorlogsdreiging. Stel u nu even voor dat de Russische marine manoeuvres zou houden bv. in de wateren rond Hawaï of in de Golf van Mexico…

Poetin heeft lange tijd de evolutie in Oekraïne afgewacht. En misschien wel vertrouwd dat de akkoorden van Minsk zouden uitgevoerd worden. Quod non. De Oekraïense regering denkt er geen ogenblik aan hun joker (de inzet van de VSA/NAVO/westen) te verliezen doordat er in Oost-Oekraïne een vredesakkoord tot stand komt en gehandhaafd wordt. Meer info: https://nos.nl/artikel/2018873-wat-staat-er-in-het-akkoord-van-minsk

Minsk-akkoorden over Oekraïne

https://doorbraak.be/minsk-akkoorden-over-oekraine/embed/

Om druk te zetten heeft Poetin oefeningen laten uitvoeren met nieuwe Zirkon-raketten – sneller dan het geluid. En worden er tests gehouden op de Krim om drones uit de lucht te schieten.

In zijn jaarlijkse persontmoeting met ca. 500 journalisten hield hij geen blad voor de mond.

Afsluitend: stel u nu even voor dat Spanje overal in de wereld militaire bases zou oprichten:

https://www.todaysmilitary.com/ways-to-serve/bases-around-world

https://www.overseasbases.net/fact-sheet.html