Coronarepublik Deutschland

Karl Lauterbach, federaal gezondheidsminister, wil vanaf de herfst de intussen overmoedig (!) geworden bevolking weer terug aan de leiband houden.

Zijn wetsontwerp, waar de Bundesregering zich achter schaart, voorziet dat de Bundesländer vanaf oktober de bevoegdheid hebben – al dan niet – een mondmaskerplicht in te voeren in de horeca en bij culturele en vrijetijdsactiviteiten als de bezoekers geen vaccinatiebewijs kunnen voorleggen die minder dan drie maanden oud is of een negatieve coronatest kunnen voorleggen. Opnieuw moeten de café-, restaurant-, theater-, bioscoopuitbaters dan politie-agent spelen en zien ze met angst de toekomst tegemoet. Dit hoewel er in feite en ook praktisch geen enkele belasting van de gezondheidszorg, geen levensgevaarlijke ziekte en van een coronapandemie geen sprake meer is. Als dit doorgaat, als dit in het parlement goedgekeurd wordt, dan dreigt burgerlijke ongehoorzaamheid.

In het kort: het is niet verplicht, het hangt niet af van de incidentie, de max. 3-maanden termijn v.d. vaccinatie wil niet zeggen dat men na de 3 maanden besmettelijk is of besmet kan worden, én, niet onbelangrijk, de nieuwe vaccins beschermen ook tegen hondsdolheid, dementie en ochtendbraken*

En dat alles omdat de Duitse regering weigert in te zien wat heel Europa en bijna heel de wereld intussen erkennen en ernaar handelen: coronamaatregelen werden afgeschaft of tot een absoluut minimum herleid.

In de WELT maken verschillende ondernemers van hun hart geen moordkuil: “Als de regering dit wil, dan moeten ze maar een agent voor mijn deur zetten; mijn medewerkers zijn geen slaafjes van de staat”, klinkt het, “we overwegen alle regels te boycotten”. En het is totaal van de pot gerukt, onlogisch, dat mensen aan tafel hun masker mogen afzetten om iets te eten, maar niet binnen mogen zonder masker en actueel vaccinatiebewijs.

Alsof de energiemiserie nog niet groot genoeg.

Gelijkaardige berichten uit de cultuursector: “onze medewerkers moeten niet weer omwille van de politiek hulpsheriff spelen…” immers… de mensen zijn het beu en worden sneller geprikkeld. De meesten realiseerden zich dat het “bij omikron zelfs met hoge infectiecijfers ook zonder strenge coronamaatregelen niet zo erg werd als voorspeld” en zijn nu nog minder bereid weer in het gareel te lopen.

Bovendien is de toerismebranche gealarmeerd: als uitsluitend Duitsland de strenge corona-dwangmaatregelen weer boven haalt en het grootste gedeelte van Europa niet, is het niet moeilijk te vermoeden dat toeristen wel ergens anders – waar het aangenamer vertoeven is – hun geld zullen willen spenderen. Of als een Bundesland beslist dat het genoeg heeft van de coronazweep uit Berlijn, wat dan? Binnen de Bundesländer is er ook behoorlijk veel toerismeverkeer – de vakantie zijn immers ook verschillend. Worden de Bündesländer dan niet tegen elkaar opgezet? Karl Lauterbach geeft meer uitleg:

Ook de evenementensector – die geruime tijd op voorhand moet kunnen plannen, verwacht massaal faillissementen en jobverlies.

Stilaan keert de stemming. Een INSA-volksraadpleging gaf als resultaat: 43% tegen mondmaskerplicht in binnenruimtes. In Oost-Duitsland (nog altijd een beetje tegendraads): 50%. De 40% voorstanders zijn 60+. Onbegrijpelijk: 31% vinden dat de huidige coronamaatregelen niet ver genoeg gaan.

Over de 500 euro extra voor gas heeft de Duitse regering geen referendum gehouden. het ging ervan uit dat de Duitse bevolking sowieso bereid is kou te lijden en in eigen vlees te snijden om Oekraïne te steunen…

*grapje!

Wochenblick

1 gedachte op “Coronarepublik Deutschland

  1. Lauterbach is de man met de vele gezichten. Hij heeft al ettelijke keren zijn kazak gedraaid. Hij schept er precies genoegen in om anders te zijn dan de anderen. Misschien haalt de Vooruit (achteruit) man Con(ner) Rousseau daar de munitie om ook tegenstrijdig te zijn met alles wat er op deze wereld bestaat. Zo kennen we ze de socialisten : links lullen en rechts de zakken vullen.

Reacties zijn gesloten.