Corona-experiment in openbaar vervoer

Bij ons is het treinexperiment gestrand bij het hilarisch idee dat men tijdens het weekeinde aan het raampje moet zitten in de trein richting kust of andere toeristische bestemming. Tijdens de terugkeer naar huis mocht men doen waar men zin in had. Volgens de redenering, als ge naar huis rijdt, is het besmettingsgevaar voor de kust geweken.

In het land van de Queen, de groen-blaadje-lustende prins, de geaffronteerde Hollywood-hertogin en de Beatles is het treinexperiment naar verluidt “zeer succesrijk”. In de Londense Tube scheidt een corona-gardevil de bokken van de geiten. Gewapend met een megafoon nodigt hij de ondergrondse-reizigers uit zich te uiten. De gevaccineerden krijgen vervolgens een eigen wagon om hen te beschermen tegen de neo-melaatsen.

Met het “sociaal experiment” wou ene Danny Shine in Londen te weten komen hoever de massa de bevelen – zinnig of onzinnig – van de overheid opvolgt. En ja, de kudde liet zich gewillig opdelen in “braaf” en “stout”. Alsof men de overheid nog op meer ideeën moet brengen om ons in het gareel te laten lopen!