Cordon sportif

Jong N-VA Dender hanteert nu ook cordon sportif

Vlaams Belang Jongeren plotseling niet meer welkom op voetbaltoernooi bij Jong N-VA
Enkele maanden geleden ontvingen de Vlaams Belang Jongeren (VBJ) een uitnodiging om deel te nemen aan een voetbaltoernooi van Jong N-VA. De regionale VBJ-werking ging graag op deze uitnodiging in, maar na herhaaldelijke –vruchteloze- pogingen om een bevestiging te krijgen van hun deelname blijkt nu dat de Vlaams Belang Jongeren niet langer welkom zijn.

“Veel geblaat en weinig wol en dus blijkt Jong N-VA duidelijk in hetzelfde bedje ziek als de traditionele partijen”, zegt Reinoud Van Stappen, regiovoorzitter van de Vlaams Belang Jongeren. “Het is toch gewoon onwaarschijnlijk belachelijk dat N-VA nu ook al iets als een cordon sportif hanteert. Ongetwijfeld de kracht van de verandering …”, stelt hij cynisch.
De Vlaams Belang Jongeren betreuren de houding van Jong N-VA, maar blijven niet bij de pakken zitten. Op de vraag of VBJ als reactie iets zal ondernemen op het bewuste voetbaltoernooi, antwoordt Van Stappen cryptisch dat hij “niets uitsluit, maar wel in is voor een ludieke verrassing.”

VBJ

1 gedachte op “Cordon sportif

  1. Geachte redactie,
    Ik denk het hier ooit al gepost te hebben, ik heb Jan Jambon (toen schepen van financiën) in de gemeenteraad van Brasschaat ooit horen zeggen tegen een Vlaams Belanger na zij tussenkomst ” met zo een uitleg plaats je jezelf binnen een cordon sanitair “. Dit ging over een geschil bij de brandweer. Dit was niet de enige onzin die ooit tegen Vlaams Belangers uit zijn mond kwam. Het zit er bij N-VA net zoals bij alle andere doordeweekse, ordinaire, belgische regimepartijen ingebakken, haat tegen het Vlaams Belang.

Reacties zijn gesloten.