Confronterend

Afbeeldingsresultaat voor wiebke muhsalDe AfD-volksvertegenwoordigster en plaatsvervangende fractievoorzitster Wiebke Muhsal verscheen eergisteren in een zwarte nikab in het Thüringers parlement in Erfurt om haar steun voor een verbod op de volledige lichaamsbedekking in Duitsland te tonen.  De parlementsvoorzitter vond haar optreden ‘pijnlijk’.

Zoals gebruikelijk schoot men op de boodschapper.

AfD-Abgeordnete sorgt mit Vollschleier für Aufruhr im Landtag

 

3 gedachten over “Confronterend

 1. Ik vind dat onze vrouwelijke vertegenwoordigers dat ook even zouden mogen doen, ze zullen nog een applaus kunnen krijgen van BDW.

 2. Wiebke geeft een nieuw en sluitend argument op heel deze verkleedpartij. In het Westen kijkt men de gesprekspartner open in het gelaat.
  Heel veel mensen wordt( in hospitalen en bij openbare diensten bijvoorbeeld) deze mogelijkheid ontnomen. Niemand heeft er ooit bij stil gestaan hoe zij zich moeten voelen als ze verplicht zijn tegen zo’ n vogelverschrikker te moeten spreken.

  Voor het overige las ik een vraaggesprek in Knack met imam Laytouss en rabbi Malinsky, die uiteraard opkomen voor de kledinggewoonten van minderheden. De laatste vindt dat een boerkini in een openbaar zwembad aanstoot kan vinden. Daarom is hij voor gescheiden zwemuren. Laytouss op zijn beurt vindt dat de kritiek op de boerkini de extremistische groepen binnen de islam in de kaart speelt omdat ze de boerkini afkeuren vanwege de omlijnde vrouwelijke vormen in zo’n pak. Laytouss mist de fraternité van de Franse republiek in onze samenleving.
  Malinsky vindt op zijn beurt dat de kap de monnik niet maakt, waarom zou hij dan problemen hebben met kledij? Trouwens verscheidenheid moet zijn. Een eenheidsworst is mooi, maar het is niet koosjer.
  Kwam de vraag waarom ook orthodoxe joden, vrouwen geen hand geven? Dit is een teken van respect. Ze bekijken vrouwen niet op een begeertevolle manier.

  Mijn conclusie: moslim mannen veranderen hun vrouwen in wandelende tenten, orthodoxe joden geven vrouwen geen hand en dit alles om de begeerte te onderdrukken. Ze hebben het rap zitten.

Reacties zijn gesloten.