8 gedachten over “Coburger nieuws

 1. Moest mij die van Laken uitnodigen (wat uiteraard nooit zal gebeuren) dan stuurde ik mijn kat, ik zou daar nooit op ingaan, reden: ik “erken” die positie van die man niet, het heeft geen enkele toegevoegde waarde maar kost de gemeenschap miljoenen “”voor niets te doen””, het is een overblijfsel uit de middeleeuwen en aan dergelijke folklore heb ik totaal geen behoefte.
  Ik leef in de 21ste eeuw.

 2. André Leysen, is dat de man die het grootste vlaamse techbedrijf ten gronde richtte doordat hij de digitale cameras niet zag aankomen?

 3. Hoe zag Boudewijn dat? Leysen in uniform van de Hitlerjeugd, of in gewoon kostuum?

 4. Ging Boudewijn zijn poepa ook niet bij een hele zwart/bruine op de koffie? Hij had beter met zijn gat op de schatkist blijven zitten, zodat de bende Pierlot er niet mee op de vlucht naar Londen kon.
  Zijn oma, ons aller Elisabeth, heeft ook één en ander over den Dolf gezegd, akkoord ze vond het niet direct een sympathiek man maar de maatregelen die hij nam vond ze wel nodig, onze Elisabeth.
  Aan haar schoonzuster Marie-José was op dat gebied ook een reukje aan. Niet dat ik het hen kwalijk neem, maar ze moeten niet hypocriet doen.

 5. Men kan natuurlijk het ook even anders bekijken nl. dat Leopold III zowel als Boudewijn zagen aankomen waar wij nu mee zitten: een staatschuld van 350 miljard euro. En zo iets kan slechts met “technocraten” voorkomen of geheild worden.. Misschien toch een ideetje voor onze Griekse vrienden, om zekerheid te krijgen dat wat gestemd wordt, ook uitgevoerd wordt….

  • Eddy,
   Inderdaad, als men het “testament” leest van Leopold III, dan is het duidelijk dat hij zag waar we zouden eindigen. Boudewijn zal dit testament ook wel gelezen hebben. (uitgezonderd dan wel het hoofdstuk over de verhoudingen tussen de Vlamingen en Walen!!).
   Het “testament” betreft in feite het memorandum, geschreven om persoonlijk en vertrouwelijk aan de heer Pierlot te worden overhandigd, voltooid op 25 januari 1944. (bijlage K pagina 259 in het boek “Leopold III Kroongetuige – Over de grote gebeurtenissen tijdens mijn koningschap”).
   Over de “parlementaire democratie” : In een land waar de minderheid baas speelt over de meerderheid, via een crimineel corrupt systeem..is de commentaar van Thierry Debels over deze “parlementaire democratie” dan ook bij het haar getrokken.
   Een land bovendien waar in 1831, 75.000 inwoners van de 3.5 milj. mochten stemmen.. om het “project” van de francofiele loge mafia’s niet in gevaar te brengen, is geen parlementaire democratie. (maar een verkapte dictatuur).
   Bovendien hadden en hebben nog steeds de “democraten” geen enkel probleem als Boudewijn en zijn opvolgers hun gezag lieten gelden tegen “les sales flamins”!!
   Dat Boudewijn beroep zou gedaan hebben op Leysen is ten andere niet zo verrassend..ondanks zijn “zwart verleden”. Het is juist dankzij dit “zwarte verleden” dat hij er voor in aanmerking kwam. Elementen met een “verleden” zijn immers zeer goed chanteerbaar.
   (zie IM Erika).
   Bovendien is de vraag :”Las Boudewijn Leysen de levieten op eigen initiatief of op beval van anderen??” Laken is, gezien bepaalde gebeurtenissen, ook chanteerbaar!!
   Bij een gebeurtenis zoals deze met Boudewijn en Leysen, dient men steeds te kijken wat er zich achter de schermen afspeelde, en dit laatste is gewoonlijk heel wat anders dan hetgeen men ons wil wijsmaken.
   Het feit dat Boudewijn 2 weken later overleed.. kan toeval zijn, maar dit is niet absoluut zeker. De vraag is na eeuwen nog altijd dezelfde : Cui bono??

   • ‘IM Erika’
    Lovenaar,
    Het is mij een raadsel waarom Angela Dorothea Kasner, na de scheiding van haar eerste man de naam Merkel blijft voeren. Opent de joodse naam Merkel meer deuren? Of wordt je met een dergelijke naam, uit een bepaalde hoek, op je verplichtingen tegenover die hoek gewezen?
    Heeft ze met haar tweede echtgenoot, Joachim Sauer, afgesproken dat je met een dergelijke naam geen Bundeskanzlerin kunt zijn? Maar als geste tegenover manlief met dat visitekaartje Sauer op haar tronie rond loopt?

    • Anna,
     Ik denk dat je er niet ver naast zit. Op internet is, via enkele trefwoorden, nog meer te vinden.
     Ik denk echter ook dat de naam Merkel haar een zekere bescherming moet bieden voor haar Stasi verleden.
     Het is onbegrijpelijk dat een IM van de Stasi(=de Gestapo van de DDR) nu kanselier is van Duitsland.
     Hierover geldt echter een “omerta”, maar IM Erika zal dan in ruil, haar opdrachten dan ook scrupuleus moeten uitvoeren.
     Op een bepaald ogenblik zal ze echter moeten vertrekken. Op de webstek van Hartgeld is reeds vermeld dat ze een “Fluchtburg” heeft in Paraguay.

Reacties zijn gesloten.