Coburger nieuws

omgekeerde kroonCoburger nieuws, maar niet dat wat jullie van ons gewend zijn.  Het gaat om de stad Coburg.  Ooit de residentiestad van de hertogen van Sachsen-Coburg.   Mogen wij de opperbelg erop attent maken dat hij dringend officieel afstand moet nemen van zijn thuisland, zijn pedigree, zijn verwerpelijke afkomst?

Al eens iemand stilgestaan bij het wapenschild van Coburg?  Wat zegt het Spionnencentrum, Kifkif en de Libanees ervan?  Zou de nullenzender hiervan op de hoogte zijn?  Een reden voor VTM om Royalty af te schaffen?

Wappen der Stadt Coburg

De geschiedenis van de ‘moor’ van Coburg leest als een SF avant la lettre.  De eerste zwarte heilige, nota bene, vanzelfsprekend een martelaar.   De heilige Mauritius.  Moritz. Mohr.  Moor.  Schutspatroon tegen lawines.  Een zwarte die bescherming biedt tegen de (witte) sneeuw.  Kent er iemand een mop?

7 gedachten over “Coburger nieuws

 1. Hoelang gaan wij dat parasitisme nog mee sleuren?
  De toegevoegde waarde is zelfs lager dan nul, nul.

 2. Het hoort niet bij het thema, maar vermits de media ons er steeds aan herinneren wanner het ramadan of suikerfeest is wil ik gewoon zeggen :

  Vandaag is het Witte Donderdag.
  In West-Vlaanderen ook Zoppedoppe Donderdag genoemd, als men de herinnering viert van de instelling van het Heilig Sacrament van de Outer. Vroeger zei men ook Weite Donderdag, van weite, koren, zoals in boekweit. Men at ‘s avonds wit weitenbrood en dronk witte wijn. Dat noemde men dan zoppedoppen. Het brood doppen en soppen in de wijn.
  Het Heilig Sacrament wordt op deze dag plechtig in bewaring gesteld tegen morgen, Goede Vrijdag, de dag dat er geen mis gevierd wordt.

 3. En dan hebben ze nog een Jodenbrug ook al. Als zelfs negertetten niet meer mag…

  • Negerinnentetten, Frans. Tenzij dat het om transseksuelen gaat.

Reacties zijn gesloten.