Coburger nieuws

omgekeerde kroonCoburger nieuws

Terwijl de Flup samen met Hare Majesteit en zijn koninklijke kindertjes de skihellingen in Zwitserland onveilig maakt (geen officiële foto beschikbaar omwille van veiligheidsvoorschriften) viel een speciale eenheid onder bevel van staatssecretaris voor fraudebestrijding, Elke Sleurs, de koninklijke privé woonvertrekken binnen en kon een jarenlang onoplosbare verdwijning oplossen.

Lees in dit verband ook onze vorige bijdrage.

Wes Hardin

 

 

 

8 gedachten over “Coburger nieuws

 1. Staat er op het origineel tekens of afbeeldingen die de gebroeders Van Eyck geschilderd heeft die personen of bijbelse mysteries ontrafelen?. Misschien is dat daarom verdwenen om de bijbel niet te moeten herschrijven. De Habsburgers zijn ook ontstaan in het jaar 1400?

 2. Zou men niet beter gaan zoeken in het kasteel van de familie de Merode in Westerlo.
  Albert I kende daar blijkbaar goed de weg. De toenmalige graaf de Merode was ook een “kunstkenner!!”.
  Het kan natuurlijk zijn dat het kunstwerk(=ten minste een stuk ervan) uiteindelijk toch terecht gekomen is in het Vaticaan, waarnaar het in mei 1940 onderweg was.(tot in Pau ten minste).
  De toenmalige rector(=1940) van het Belgisch College in Rome, Mgr Joliet, werd immers in 1945 de opvolger van kanunnik Van den Gheyn die een sleutelrol speelde bij de “verdwijning van het kunststuk”.(=is dus niet hetzelfde als een diefstal).
  De familie de Merode had en heeft bovendien in het Vaticaan nog steeds een stevige voet aan de grond. Een vroegere ambassadeur van België bij de Heilige Stoel, kan daar van mee spreken, toen hij het belang van deze familie onderschatte!!!
  Nu als Elke Sleurs toch bezig is met een zoektocht naar verdwenen kunstschatten, kan ze van de gelegenheid profiteren om de honderden in Vlaanderen gestolen kunstwerken die in de franse musea hangen te pronken, terug te halen. Deze kunstwerken dienden immers volgens het congres van Wenen toch teruggegeven te worden.

   • Benieuwd wat er zal van voortkomen. Sinds 1830 heeft er immers geen enkele overheidsinstantie een poging ondernomen om deze kunstwerken terug te krijgen. Haar pogingen zullen zeker niet gewaardeerd worden door de franstaligen en de logebroeders van het Groot Oosten!!.
    Als Elke het niet zal begrijpen zijn er voldoende “dossiers” om haar dit duidelijk te maken. Voorlopig laat ik haar het voordeel van de twijfel en als het goed is voor de Vlaamse belangen(van wie het dan ook moge komen) dan dient dit dan ook als dusdanig erkend te worden. Dit is echter geen aanleiding om de spons te vegen over al de andere exploten van de N-BA.

    • Naar onze bescheiden mening is dit niets meer of minder dan profileringsdrang. Goede punten krijgen om flink te zijn. Als we in heel Europa (en de VSA) de musea – maar vooral privécollecties – zouden uitpluizen, dan zouden er waarschijnlijk een groot aantal kunstwerken terug moeten keren naar Vlaanderen. Quod non.

  • Dan kan ze meteen ook een reisje maken naar Wenen om de werken terug te eisen die de keizer-koster meenam en vergat terug te geven, ondanks het congres van Wenen.

 3. Als ze dat volkje alles afnemen wat niet van hun is staan ze mi. in hun ondergoed dus alles heel snel afnemen en teruggeven aan de rechtmatige eigenaars, de Vlamingen, titels als graaf/raaf, baron/beerton enz. zijn voor ons totaal waardeloos.

 4. Het ware best dààr geen tijd & moeite aan te besteden, maar vééleer onderzoeken wààr àl die recente (vanaf 1959) MILJARDEN gebleven zijn.
  Vlaanderen werd half-leeggeroofd door de “federale” regeringen, en geen haan dat dààrover kraaide, 🙁 toch weten wij zeker dat zij niet in de zakken van de marsmannetjes verdwenen zijn.

Reacties zijn gesloten.