Coburger-nieuws

omgekeerde kroonGelijke kansen? 

In- en intriest hoe armoe van generatie op generatie doorgegeven wordt.  Nadat papa amper kan rondkomen van zijn pensioentje, gaat het met de jongste zoon dezelfde weg op.

Een zeldzame foto: Laurent verlaat het huis om in het zweet zijns aanschijns de boterhammekes-met-confituur te gaan verdienen.  Echtgenote Claire wuift hem uit met Louizeke op de arm.  Prinsjes Nicolas en Aymeric (8 jaar) zijn reeds op weg naar hun studentenjobke in het magazijn van de supermarkt.

Claire en Laurent armoe

En toch blijft ze lachen… dappere Claire!
Studio Rony

7 gedachten over “Coburger-nieuws

 1. Monseigneur Laurent ziet er echt wel indrukwekkend uit in zijn uniform . Je hebt de neighing om in houding te gaan staan en een correcte militaire groet te brengen. Iets minder indrukwekkend als Monseigneur Laurent zich zou vertonen in zijn onderbroek . Wat prinses Claire betreft , ze maakt bij mij geen enkele kans , het is helemaal niet mijn type vrouw

 2. Mijn werkgever zal het niet graag lezen, maar voor 14.000 € per maand wil ik nog altijd mijn bed uit komen om mijn dagtaak te gaan vervullen. Het klinkt misschien ongelooflijk, maar nu doe ik mijn dagtaak voor IETS minder.

  • Beste Walter misschien is uw werkgever wel voor rede vatbaar als ge Uzelf gaat vergelijken met Monseigneur Laurent . Je werkt ! ! zodoende , levert je een bijdrage aan de maatschappij , je moogt daar terecht fier over zijn ! Wat doet Monseigneur Laurent ? Wat is zijn bijdrage tot onze samenleving , NIKS maar dan ook NIKS , alleen hier en daar wat gaan pronken en de show stelen , in een voor hem uitgekozen uniform . Vergeet niet Monseigneur Laurent heeft een stamboom van Migranten . Onze Belgische politiek heeft voor alle migranten een “Leefloon” voorzien . Laurent en heel dat circus , hebben zoals zovele migranten , waar ge geen fluit kunt mee aanvangen , Recht op een Leefloon . Ik moet toegeven de ene krijgt al wat meer dan de andere , maar het is en blijft een LEEFLOON. Zodus beste Walter je hebt alle reden om FIER door het leven te gaan Mijn bomma zegde me eens in al haar wijsheid Geld maakt niet gelukkig .

   • Rene,
    Met dank voor de lovende woorden. En dan moet je weten dat ik nog werk (productiewerk) met rugletsel, na 2 operaties met nu arteodese S1-L5-L4. Er gaat geen dag voorbij zonder pijn, zelfs niet in het weekend. RVA, VDAB, Gespecialiseerde Traject Begeleiding, en De Ploeg hebben tijd nog moeite gespaard om mij terug aan het werk te krijgen. Niet dat ik werken erg vind, maar gezien de omstandigheden….

 3. Dus…. de koninklijke garden staakt, in arbeiderstaal.
  Groot gelijk dat Claire deze actie onderneemt, dat ze overbodig is., er kan dus nog ingeleverd worden, zoals dat bij de werkmens eveneens is.

Reacties zijn gesloten.