Cijferdans

CijferdansCijferdans

Het doorsnee jaarsalaris van een EU-ambtenaar bedraagt momenteel 78.503 euro, met belastingverminderingen komen de meesten op ca. 91.064 euro per jaar.  Voor hun pensioen mogen EU-parlementairen en voormalige EU-ambtenaren rekenen op 70% van hun laatste salaris: een maandelijks (overlevings…)pensioen van ca. 5.312 euro.

Niet moeilijk dat de Britten nu moeilijk doen over de pensionering van parlementairen en ambtenaren.   Jaarlijks kosten de EU-pensioenen ca. 1.4 miljard euro, waarvan de Britse regering nu voor de 1730 bijna ex-eurokraten 112 miljoen voor haar rekening moet nemen.  Over een termijn van 10 jaar méér dan 1 miljard euro aan pensioenen.

De Britten verweren zich tegen deze factuur.  Ze stellen dat ze niet bevoegd zijn.  De EU redeneert anders: de pensioenen worden betaald uit de EU-pot waarvoor de EU-lidstaten verantwoordelijk zijn.   Vermits de Britten voor een Brexit gestemd hebben…

Krone.at

6 gedachten over “Cijferdans

 1. 5.312 € overlevingspensioen. Hoe noemt men het mijne dan??? Amper 1.200 € na 42 jaar dienst plus nog 4 jaar leercontract. Van overleven gesproken. Maar ik ben dan ook geen (EU) ambtenaar of (EU)parlementariër geweest. 🙁

 2. @ Redactie,
  In het Prachtland Venezuela waar de Socialisten het al jaren presteren om de Utopische droom in “leven” te houden tegen de wil van het Volk.
  Met een minimumloon van 33,30 dollar per Maand of 0,20 dollarcent per uur.
  Raar dat men daar weinig tot niets over verneemt/hoort of leest bij “onze” gevestigde Media.
  In 2015 alleen al werden er 18.000 moorden gerapporteerd dus om de 30 min viel er een dode door moord, en “onze” Media zwijgt daarover als vermoord.

  https://youtu.be/YbkhNXOrEO8

 3. @ Redactie,

  Ik weet dat men bij Golfbrekers geen topic/artikel uit de weg gaat, wat ik eigenlijk wou duiden is dat men bij de Media algemeen wel verdomd heel stil is als het over een land gaat dat bestuurd word door socialisten zoals Maduro en zijn voorganger de al even linkse populist Hugo Chávez.
  Zou men mocht het olierijke Venezuela bestuurd worden door centrumrechts van het politiek spectrum zoals het er nu sinds 1999-2016 al aan toe gaat ook zo stil zijn bij “onze” Media?
  Neen dan zouden diezelfde Media die nu wel heel oorverdovend stil is volledig in overdrive gaan; kijk hoe ze Presidentskandidaat Trump aanpakken wat een verschil.
  Met “onze” bedoel ik niet Golfbrekers maar de Linkse Media die niet echt ons/mijn ding/Media is omdat deze zo doordrongen is van het extreem Linkse gedachtegoed dat tegen de haren in van de meerderheid van het Volk gaat.

  • Wie geïnteresseerd is, wie bereid is te zien i.p.v. met oogkleppen rond te lopen, kan alle info op het internet vinden. Bij YT o.a. filmpjes over de toestand in Venezuela in overvloed. En over de huichelarij, bedrog, en achtergronden van de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Reacties zijn gesloten.