Cijferdans

CijferdansCijferdans

Antwerpen bóven

28% van de Antwerpse jongeren verlaat de school zonder diploma. 27% in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Gent 22%, Genk, Mechelen en Oostende 19% en Turnhout 18%. Het Vlaams gemiddelde is 14%.

Bron: Steunpunt Studie- en Schoolloopbanen

 

4 gedachten over “Cijferdans

  1. Oef! Ik dacht eerst verkeerdelijk dat dit lag aan het spijbelgedrag en het niet willen leren van allochtone jongeren maar daar werd in het rapport niet van gesproken. Vorige week werd een studie uitgebracht dat de slechte akoestiek van de Vlaamse klaslokalen dé grote oorzaak is van het niet behalen van een diploma. Vijftig jaar geleden waren er relatief weinig uitvallers maar toen was de akoestiek in de oude klaslokalen perfect…

  2. Ik hoop dat al deze jongeren zonder diploma zo snel mogelijk naar Syrië vertrekken en of daar blijven of daar sterven en ze als beloning 80 maagden krijgen

    • Niet overdrijven, he Roger, Allah heeft er maar 72 beloofd. Eventueel zat er vroeger een bonus in, maar de vakbond is ertussen gekomen omdat er in het hoogseizoen genoeg voorradig moeten zijn voor elke martelaar.

  3. Merkwaardig hoe weinig informatie over problemen op school het daglicht zien. Alles lijkt er koek en ei, ook in centrumscholen waar soms reeds 50% vreemdelingen, meestal moslims, zitten. Nu is het wellicht zo dat de meeste leraren links zijn, maar toch. Als het pensioen nadert durven vele ambtenaren plots de waarheid zeggen, niet zo in het onderwijs dus.
    In Duitsland is het één keer gebeurd: de Rütlischool in Berlijn kwam ineens in het nieuws door de vele problemen met moslims. De overheid reageerde echter massief, en het zaakje was binnen de kortste keren weer uit het nieuws verbannen. Want moslims zijn een verrijking, geen probleem, vooral in Duitsland, waar men ze hard nodig heeft om het bevolkingsrijkste land van de EU te blijven.

Reacties zijn gesloten.