Christianophobie: ‘Westerlingen vinden vervolging christenen niet modieus’

‘Westerlingen vinden vervolging christenen niet modieus’

ANTWER­PEN (RKnieuws.net) — Het Verenigd Koninkrijk werd een land van hei­de­nen. Religie is voor de een­voudi­gen van geest, vin­den Britse spraak­mak­ers en gelet­ter­den. Times Lit­er­ary Sup­ple­ment heeft ondanks die ruk naar het atheïsme een volti­jdse religiejour­nal­ist. Die schreef een helder, even­wichtig en veron­trustend boek over chris­tianofo­bie, een veel groter prob­leem dan islam­o­fo­bie.  Lees verder

4 gedachten over “Christianophobie: ‘Westerlingen vinden vervolging christenen niet modieus’

 1. Wie heeft nu nog medelijden met een kwijnende godsdienst waarvan de leiding zelf liever moslim zou worden? De Kerk plooit zich dubbel om de massa-immigratie in stand te houden en om de moslims geen strobreed in de weg te leggen. Voeg daar nog hun kinderliefde aan toe en het plaatje is kompleet.

  • De Kerk als instituut is heel iets anders dan de belijdende christenen, meestal goedgelovige idealisten. En wat betreft die ‘kinderliefde’, waarschijnlijk procentueel net hetzelfde aantal als bij atheïsten. Trouwens het grootste aantal ‘kinderliefhebbers’ zit bij de Groenen, en die kan men waarlijk niet van grote kerkaanhang beschuldigen.

  • Katholieken zijn niet gelijk gestemd als Christenen!
   Ik ben Christen, maar geen Katholiek in de ruime betekenis van het woord!
   Men heeft de Kerk niet nodig om om z’n geloof in stand te houden, en ik móet geen pilarenbijters! Gelukkig zijn de biechthokjes verleden tijd: wat moeten die priesters genoten/gegniffeld hebben!!

Reacties zijn gesloten.