Christenen worden wereldwijd het meest vervolgd

De overkoepelende christelijke organisatie Open Doors schat dat wereldwijd 100 miljoen christenen omwille van hun geloof vervolgd worden.

Hoop op verbetering is niet in zicht.  En toch gaan de christelijke kerkgemeenschappen, zowel katholieke als evangelische, plat op hun buik om zich geliefd te maken bij de moslim vandalen.
Een nieuw verslag van de OSZE (Organisatie voor veiligheid en samenwerking in Europa) en het Bureau voor Democratische Instituten toont schokkende statistieken.
Ze bevestigen de vermoede, maar gewoonlijk verzwegen aanvallen op christenen en andere religies in Duitsland.

1788 haatmisdrijven met religieuze motieven. 

Het verslag bevestigt een vroeger onderzoek, waaruit bleek dat christenen wereldwijd het meest omwille van hun geloof vervolgd worden.  Een probleem dat in Europa maar al te graag onder de mat geveegd wordt. Voor de wereldvervolgingsindex klik hier

Christen werden nach der neuen Studie in 130 Ländern diskriminiert

Vervolgingen en discriminatie volgens religie met onderaan het aantal landen.

Wat in het OSZE-verslag niet vermeld wordt is achtergrondinformatie over de politieke en culturele oorsprong der daders.  Men kan slechts vermoeden – oudere rapporten in overweging nemend – welke groepen achter deze agressie staan en bijgevolg de cultuur van het avondland afwijzen. Er wordt in het verslag op gewezen dat sommige van hen financiële staatssteun ontvangen.

De misdrijven hebben een breed spectrum: zowel grafbeschadiging, diefstal als iconenvernietiging, graffiti op en in kerken en zelfs brandstichting.  Alle christelijke geloofsrichtingen komen aan bod, zowel evangelische, orthodoxe als katholieke.  En dan hebben we het  nog niet over de persoonlijke aanvallen, zowel verbaal als fysisch.

Garbsen

Wat de antichristelijke aanvallen in Duitsland betreft, zo werd er in de pers quasi geen gewag gemaakt van het ergste feit, de kerkbrand in Garbsen, aangestoken door moslims.
Zelfs de “Gebedsdag voor vervolgde christenen”, die op 10 november in de Gedächtniskerk van Speyer plaats moest vinden, werd zodanig geredigeerd dat het een absurditeit werd.  Omgedoopt tot “mis voor de vrede”, uit angst voor beledigde moslims.
De drempel van agressie tegen christenen wordt steeds kleiner.  De Russische punkband, Pussy Riot, bejubeld in de Europese pers, die een anti-christelijk optreden in de kathedraal hield…  Niemand nam het op voor de gelovigen, behalve de Russische justitie.  Laten we nog eraan herinneren dat “Pussy Riot-activisten” in Kiev het herdenkingskruis voor de Stalin-slachtoffers afgezaagd hebben.

In Oostenrijk werd de bezetting van de Votivkerk in Wenen door moslim schijnasielzoekers en hun respectloze houding t.o.v. de kerk in de media goedgepraat.  Media, die menen afgewezen asielzoekers in bescherming te moeten nemen.
Stel u een soortgelijke situatie in een moskee ergens in een Prachtland voor.  Met onruststokers rekenen ze daar veel effectiever af.

Of het nu om feiten in Duitsland of elders in Europa gaat, overal buigen de dhimmi’s voor de oprukkende islam.  Een geliefde Noorse journaliste, Siv Kristin Saellmann, mocht het ondervinden.  Zij droeg tijdens een nieuwsuitzending een klein kruisje aan een halsketting, met als gevolg een berisping en een verbod op het dragen ervan.  Er hadden nl. enkele moslims verontwaardigd gereageerd dat ze beledigd waren en dat de neutraliteit van de zender niet gegarandeerd werd.  Ho maar, als het om hun hoofddoek, boerka of niqab gaat.  Dan behoort dit tot hun cultuur, tot geloofsvrijheid.

Eénrichtingsverdraagzaamheid.

Of men nu tot een kerkgemeenschap behoort of niet speelt geen enkele rol.  Ik wil in mijn land geen angst om Sint Maarten, om Sint Niklaas, om kerststalletjes op pleinen, om misvieringen in kerken, om de Paastraditie.  Ik wil de klokken horen luiden zonder dat er een of andere baardman zich beledigd door voelt.  Ik wil geen halalmaaltijden in kantines, scholen, bedrijven e.d.  Ik wil geen taxichauffeurs die een hulpbehoevende passagier met assistentiehond in de kou laat staan.  Ik wil geen jodenghetto, geen cultuurverrijkers.  Ik wil in de tram ook Nederlands horen praten.  Ik wil dat kunstwerken niet moeten bedekt worden omdat de moslims zich beledigd voelen.  Ik wil… ik wil ons leven, onze steden, ons land terug.  En als ik een snuifje exotische cultuur wil opsnuiven, dan ga ik wel voor een week of twee op vakantie.

Thuis reikt mijn behoefte aan verrijkende elementen  niet verder dan een afhaalgerecht van de Chinees of een documentaire op televisie.

Tot slot nog een goede raad aan Open Doors.  Jullie naam kan misbegrepen worden.

Florent Van Ertborn

Bron: zie lichtblauwe verwijzingen in de tekst, waarop u kan klikken.

2 gedachten over “Christenen worden wereldwijd het meest vervolgd

  1. Het begint opvallend te worden . De meest beschaafden, zij die de liefde prediken, de minst geweldadigen , de meest eerlijken en rechtvaardigen zijn steeds het grootste slachtoffer van het krapuul , het uitschot . Niet enkel diegene met een minimum aan herseninhoud , zombies en mislukte pubers maar ook de meest intelligenten die hun kennis en invloed misgebruiken . Voorbeelden genoeg in de geschiedenis tot op heden. Een eerlijke wereld met rechtvaardige mensen dat zou pas beschaving zijn maar het is en zal een sprookje blijven

  2. Zolang zemaar Christenen vermoorden en vervolgen , geen probleem;maar wee als men scheef kijkt naar iemand van de godsdienst van de vrede dan is kabaal verzekerd

Reacties zijn gesloten.