Christelijke Arabieren: natuurlijke bondgenoten van Israëliers

Yariv Levin: Israël dichter bij christenen als natuurlijke bondgenoten brengen.

Jariv Levin.

Christelijke Arabieren krijgen erkenning in Israël

In Israël maakt voor het eerst een wet onderscheid tussen islamitische en christelijke Arabieren in het land.

Zoals de krant Haaretz bericht, heeft het Israëlische parlament de Knesset voor een wetsontwerp gestemd dat de christelijke Arabieren een eigen vertegenwoordiging geeft in de parlementaire commissie voor gelijkheid van kansen op de arbeidsmarkt. Het wetsontwerp is voorgesteld door Likoed-afgevaardigde Jariv Levin.

Met de nieuwe wet wordt het aantal commissieleden van vijf naar tien verdubbeld: moslims, druzen, tsjerkessen en christenen krijgen hun eigen vertegenwoordiger. Tegenstanders van de wet bekritiseren Levin, omdat die erop uit zou zijn een wig te drijven in de Arabisch-Israëlische bevolkingsgroep.

Levin betoogt dat het wettelijke onderscheid tussen islamitische en christelijke Arabieren een historische stap is die Israël dichter bij de christenen als natuurlijke bondgenoten brengt. Dit is een tegenwicht voor de moslims, die de staat van binnenuit willen vernietigen, aldus de politicus.

Jerusalem Post

 

2 gedachten over “Christelijke Arabieren: natuurlijke bondgenoten van Israëliers

  1. Heden kreeg ik een E-mailtje met als onderwerp de “Space Shuttle” de beelden waren prachtig en adembenemend . Ik moest onwillekeurig denken aan het feit , tot wat de mens geestelijk in staat is om dat allemaal te ontwikkelen “Zonder de Hulp van Allah” en zonder zijn bemoeinissen. Die Arabische Christenen hebben hun eerste stap gezet naar hun beschaving , verdraagzaamheid , respect en de vrijheid van denken en handelen . Vroeger waren de Christenen evenzeer te beklagen als de huidige moslims , ze lagen ook onder de knoet van enkelingen , machtwellustelingen , sadisten en fanatiekers , die er alle belang bij hadden hun onderdanen, gelovigen “dom en onozel” te houden . Oorlogen , folteren executeren van mensen die niet tussen hun lijntjes liepen .De huidige Islam maakt dezelfde fout als de Katholieke kerk een paar honderd jaar geleden. Het zal nog een tijdje duren vooraleer de Moslims hun vrijheid terugkrijgen , ontdaan van een goddelijk juk.

Reacties zijn gesloten.