China’s verlaten kinderen

In China zouden er naar schatting  61 miljoen verlaten kinderen zijn.  Kinderen, die niet of door slechts één ouder opgevoed worden.    Kinderen, die mama of papa één keer in het jaar zien.  Vertoevend bij grootouder(s), die hen niet aankunnen.

Achtergelaten door hun ouders, die naar de stad trokken om werk te zoeken.  Of gewoon omdat de last van een kind te zwaar is.  De kinderen hebben het dikwijls moeilijk.  Ze presteren vaak slecht op school, hebben gedragsproblemen en een groot aantal zijn zelfs geestelijk gestoord.  Ze worden een gemakkelijke prooi voor misbruik en belanden vaak in de criminaliteit.

Statistieken van de verlaten kinderen:
Leeftijd: 38% 0-6 jaar, 48% 6-14 jaar, 13% 15-17 jaar
Ontmoeting met de ouder(s): 75% één maal per jaar, 20% twee keer of meer per jaar, 5% alle twee jaar of langer
Wie zorgt voor hen: 53% één ouder (32 miljoen), 33% grootouder(s )(20 miljoen), 11% anderen (6.5 miljoen), 3% leeft alleen (2.1 miljoen)

De toestand is bekend in China.  Dorpen met slechts ouderen en kinderen.   Een generatie zonder het veiligheidsgevoel van een gezin.  Zonder vertrouwen in de samenleving.   Een generatie die het slachtoffer is van de uitbreiding der urbanisatie en migratie.  In China wordt dit door het gehate hukou systeem in de hand gewerkt: het registreert gezinnen met slechts twee opties: ofwel stedelijk ofwel landelijk.  De meeste migranten kunnen hun gezinsregistratie niet veranderen als ze verhuizen.   Bijgevolg hebben ze moeilijkheden om medische of sociale hulp te krijgen in de stedelijke regio’s.  Hun kinderen kunnen niet naar het gemeenschapsonderwijs gaan, zelfs als ze in de steden geboren zijn.   Privé scholen zijn onbetaalbaar.

Critici menen dat het hukou systeem vooral dient om een grote reserve van de onderklasse, van goedkope werkkrachten, in stand te houden om China’s industriële revolutie te steunen.
De Chinese Communistische Partij heeft aanpassingen op het hukou systeem beloofd, zoals afschaffing van de tijdelijke verblijfsvergunningen.   Beloofd… tegen 2020.

CNNWikipedia

3 gedachten over “China’s verlaten kinderen

 1. Wablief, 61 miljoen achtergestelde kindjes?, geef ze een nieuwe toekomst met studiebeurs in Europa, er zijn hier waarschijnlijk toch leraren genoeg zonder werk.

 2. Goedkope werkkrachten, waarschijnlijk is dit ook één van de redenen voor de ongelimiteerde invoer uit de Maghreblanden, alleen willen die niet werken en zal dat probleem niet tegen 2020 worden aangepakt door de huidige politieke leuteraars.

 3. Er is nog een ander probleem, namelijk een teveel aan mannen of een tekort aan vrouwen!!
  http://national.deseretnews.com/article/3163/how-chinas-one-child-policy-has-ruined-the-marriage-prospects-of-its-young-men.html
  Dit teveel aan mannen, waarvoor er geen vrouw beschikbaar is, heeft volgens het voormelde artikel, ook gevolgen voor de misdaad.
  De Triaden beschikken dan ook over een onuitputtelijke reservoir aan kandidaten.. die dan niet alleen in China maar over de ganse wereld ingezet kunnen worden.
  http://www.focus.de/kultur/kino_tv/tid-34222/so-viel-wahrheit-steckt-im-muensteraner-tatort-geheimnisvolle-triaden-das-weltweite-mafia-netz-der-china-killer_aid_1135362.html
  Over de bindingen met de politiek en de New world order :
  http://www.theforbiddenknowledge.com/hardtruth/the_li_bloodline.htm
  In het voormelde bruggetje is er ook sprake van Lee Kuan Yew, de eerste premier van Singapore, na de afscheiding van Maleisië.(en over wie hij werkelijk was)
  Lee Kuan Yew is zopas overleden, en in Knack verscheen er een uitvoerig artikel over deze man.
  http://www.knack.be/nieuws/vader-van-singapore-veroordeel-een-mens-niet-voordat-je-zijn-doodskist-gesloten-hebt/article-normal-543759.html
  Zoals te verwachten was, werd in het artikel in Knack niet ingegaan op wie Lee Kuan Yew werkelijk was.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Triad_(organized_crime)
  Bij deze chinese mafia’s loopt de misdaad en politiek dan ook nauw samen.(zie bruggetje).
  http://www.canada.com/vancouversun/news/editorial/story.html?id=4bf21cac-4ab4-4ac9-ae34-0b1a787249d9
  Men doet er dan ook verkeerd aan de Chinese aanwezigheid te onderschatten, zeker nu de rol van China in de wereld sterk toeneemt. Al deze Chinese gemeenschappen waar ook ter wereld worden immers door Peking beschouwd als een 5de colonne. Waar nodig doen de Triaden het vuile werk!!

Reacties zijn gesloten.