Chinaflik in Parijs

In Frankrijk moeten Chinese agenten voor de veiligheid van hun landgenoten zorgen.  Met name in Parijs, waar de Chinese politie ingezet wordt in de buurt van de toeristische trekpleisters omdat Chinese toeristen regelmatig het slachtoffer worden van bedrog of een overval.
De minister Bernard Cazeneuve zou de Chinezen zelf uitgenodigd hebben, deels voor de veiligheid, deels om te vertalen bij voorkomende incidentjes.

Verleden jaar probeerde de Franse politie het met een boekje ‘Hoe blijf ik veilig in Parijs?’ in het Chinees, Japans, Koreaans en Spaans.  De tips  –  een gering bedrag aan kontanten op zak te hebben, kleine bankbiljetten te gebruiken en op de hoede zijn voor Oost-Europese jeugdbendes  – bleken niet te volstaan. Roma zigeuners beschouwen de Chinezen als een gemakkelijk doelwit.

Ca. 1.5 miljoen Chinezen bezochten Frankrijk in 2013 en gaven per persoon ca. 571 euro uit.  Men verwacht dit jaar een toename.

Men kan zich vragen stellen bij hun bevoegdheid.  Mag een Chinaflik een Franse staatsburger arresteren?  Heeft een Chinaflik wel zicht op de Franse wetgeving of op de plaatselijke  gebruiken?  Het is wachten op de eerste Fransman die naar het Grondwettelijk Hof stapt om de bevoegdheidsoverdracht aan een vreemd land aan te klagen.

France24

5 gedachten over “Chinaflik in Parijs

 1. Eenvoudige oplossing: één, of twee Franse flikken + een Chinese (als gids/tolk) per patrouille,: de Chinees constateert, geeft zijn bevindingen door aan zijn Franse collega’s, die dàn eventueel aanhouding(en) verrichten.
  Zùlke “samenwerkingsopdrachten” werden reeds hier, in dit onland, uitgevoerd: belgisch-Nederland en belgisch-Frans in beide grensgebieden… mèt succes !

  • OK, dat zijn buurlanden. Met quasi dezelfde wetgeving, cultuur, gebruiken en taal (VL – NL / W – FR). Maar Chinese agenten inzetten voor de toeristen? Wat dan met Noorse, Zweedse, Deense, Letse, Duitse, Nederlandse, Amerikaanse, Indische, Russische…toeristen in Frankrijk? Brengen die allemaal hun eigen flikken mee?
   En hoe zit het dan bij een omgekeerd scenario, als Fransen in China de toerist spelen? Krijgen die een gendarme mee?

 2. Deze uitspraak hierna van Kissinger werpt een ander licht op de aanwezigheid van buitenlandse politiediensten. In feite worden de geesten al gekneed voor het optreden van buitenlandse troepen in dienst van de NWO. Het doel is dan vooral Europa en Noord-Amerika. Elders in de wereld is men al gewend aan de aanwezigheid van buitenlandse troepen. In de huidige stand van zake is de aanwezigheid van buitenlandse politie nog een toeristische attractie onafgezien van het feit dat ze hier ondertussen wel hun ogen zullen open houden. Op een blauwe maandag echter zal deze buitenlandse aanwezigheid zich ontpoppen als een bezettingsmacht, met alle gevolgen van dien. De Vlamingen zouden daar zeer gevoelig moeten voor zijn. Er gaat dus heel wat meer schuil achter deze toeristische attractie!!!!! In een dergelijke materie bestaat er geen toeval!!!

  “Today Americans would be outraged if U.N. troops entered Los Angeles to restore order; tomorrow they will be grateful. This is especially true if they were told there was an outside threat from beyond, whether real or promulgated, that threatened our very existence. It is then that all peoples of the world will plead with world leaders to deliver them from this evil. The one thing every man fears is the unknown. When presented with this scenario, individual rights will be willingly relinquished for the guarantee of their well being granted to them by their world government.” — Henry Kissinger speaking at Evian, France, May 21, 1992 Bilderburg meeting. Unbeknownst to Kissinger, his speech was taped by a Swiss delegate to the meeting.

 3. Hier gaan we weer met de Bilderbergers, wordt wat afgezaagd…

 4. Verleden jaar zijn we op de kerstmarkt in Düsseldorf geweest. Daar waren ontzettend veel Nederlanders. Dat verklaarde ook ineens waarom wij een Nederlandse politieagent tussen 2 Duitse politieagenten zagen lopen. Alle 3 in uniform.

Reacties zijn gesloten.