Chez nous en France

fly2Chez nous en France

Het lukt niet te best in Frankrijk nu Hollande de touwtjes in handen heeft. Het land stevent af op een faillisement. Enkele dagen geleden konden we lezen dat de ECB aan Frankrijk een licentie verleende om ongeremd geld te laten drukken

Maar intussen vernemen we dat de minister van financiën, Cahuzac, het zelf niet al te nauw neemt met zijn belastingaangifte. Hij ontpopte zich tot een meester-belastingontduiker. Niet bevorderlijk om anderen aan te manen om de belastingsbrief correct in te vullen natuurlijk.
Daar bovenop heeft men ontdekt dat de campagneleider  en studiegenoot van Hollande, Jean-Jacques Augier, ook niet zuiver op de graat is. Hij zou 2 postbusfirma’s hebben in de Kaaiman Eilanden. Zijn campagneslogan, waarmee hij naar corruptieaffaires van Sarkozy verwees “GEEN SCHANDALEN MEER” heeft een ferme deuk gekregen.  Intussen heeft zowat 80% van de Fransen de buik vol van die politiek-correcte democraten. Wie daar garen tracht bij te spinnen, een al even onbetrouwbare figuur, is de extreem-linkse Jean-Luc Mélanchon. Hij heeft op 5 mei, opgeroepen tot een grote betoging “tegen de corruptie” en vóór “de grote schoonmaak”.

Waar de ganse Franse poco-meute voor vreest, dreigt zich te voltrekken. Verschillende opiniepeilingen geven aan dat Marine Le Pen meer dan 25% van de stemmen zal halen. Een nachtmerrie voor zowel Hollande als voor Sarkozy.  Er is sprake van dat Sarkozy zou kunnen uitgesloten worden van deelname aan de volgende verkiezing . De affaire “Liliane Bettencourt , waarin Sarkozy van fraude wordt verdacht, zou hem nog wel eens zuur kunnen opbreken. Ook Christine Lagarde, de baas van het IMF, zit in nauwe schoentjes. Ook zij wordt van fraude verdacht en kreeg onlangs de recherche over de vloer.  De socialisten dromen al luidop van de volgende presidentskandidaat, de heer Dominique Strauss- Kahn.

Kortom, Frankrijk is intussen een wespennest waar eens deftig in moet gekuist worden. De enige mogelijkheid lijkt nog het Front National met als presidente Marine Le Pen. Het is nog wel te vroeg om victorie te kraaien, maar de volgende verkiezingen zouden wel eens beslissend kunnen worden. Zoals de zaken er nu voor staan zou de regering wel eens sneller dan verwacht kunnen vallen. Veel hangt af van hoe snel de geldpersen geld bijdrukken.

De vlieg

1 gedachte op “Chez nous en France

  1. Mag ik de geachte Golfbrekersfans er nog eens op wijzen dat die Melanchon er ééntje is dat dagelijks 5 X op een karpetje ligt, met z’n achterwerk hoog-omhoog naar het ongelovige Westen èn z’n kop in de richting van “Macca” ?

Reacties zijn gesloten.