Censuur Youtube neemt toe

Het populaire conservatieve Sky News Australia werd voor een week door Youtube in de strafkelder verbannen wegens… het verspreiden van verboden informatie over Covid-19. De oude “brave” video’s mogen blijven staan en er kunnen tijdens de strafperiode geen nieuwe video’s geplaatst worden.

Het zou gaan om oude filmpjes waarbij het gebruik van hydroxychloroquine of ivermectin aangeraden wordt als alternatief voor de vaccinatie. Alle video’s die een alternatieve bescherming, genezing of het ontkennen van het virus behandelen, werden verticaal geklasseerd. Weg ermee, in de YT-ban geslagen.

Een schorsing van 7 dagen die, mocht dit zich binnen een periode van 90 dagen drie keer herhalen, betekent dat het YT-kanaal onherroepelijk gesloten wordt.

Critici stellen dat het Witte Huis aan enkele touwtjes getrokken heeft omdat Sky News Australia regelmatig aandacht besteedt de aftakelende president … (zie voorbeeld onderaan)

https://www.theguardian.com/media/2021/aug/01/sky-news-australia-banned-from-youtube-for-seven-days-over-covid-misinformation