BXL: eigen macht eerst

Luckas Vander Taelen is teleurgesteld:

“Brus­sel is een groot­stad waar aan dorps­po­li­tiek wordt ge­daan. Met klei­ne po­li­ti­ci die grote uit­da­gin­gen niet aan­kun­nen, maar dat voor­al niet wil­len toe­ge­ven.”

“De ‘chaos’ die het ge­volg is van hun on­kun­de, noe­men ze met een knip­oog de ‘char­me’ van hun stad.”

“Après nous le déluge; na ons de zond­vloed.”

Even leek het dat er ein­de­lijk een ope­ning was om het over het func­ti­o­ne­ren van Brus­sel te heb­ben.  Lees verder…

8 gedachten over “BXL: eigen macht eerst

  • Als je op BDW van de nba moet rekenen om de geldstroom naar Brussel te stoppen mag je het vergeten.

 1. Vandertaelen, zelf gedurende dertig jaar ultralinks en applaudisserend voor de multiculturele verrijking, totdat zijn dochter door dat verrijkend crapuul haar sacoche afgerukt werd.
  Beste Luckas, zoals zovelen moet je eerst het zelf aan den lijve ondervinden, om dan gezwierd uw muts naar de wind te zetten, waar is uw verdraagzaamheid toch gebleven?
  Luister eens naar Jacques Dutronc, je retourne ma veste, toujours du bon côté…

  Nu Brussel: de gezellige stad van 50 jaar geleden is compleet vernietigd door die multicul, wie durft er nog buiten de toeristische en streng bewaakte zones wandelen? Wat bezielt onze politici om nog vast te houden aan deze door de islam gedomineerde hell-hole? Laat groot-Brussel gewoon vallen, bouw er een muur rond, ze mogen al hun kitsch showpaleizen en het ganse circus van overgesubsidieerde cultuurtempels houden, binnen tien jaar zijn ze uitgewoond en vallen ze om. Dan kan die ganse nieuwe baardige multicul wonen waar ze t liefst wonen, in tenten, er zijn nog parken genoeg, en in ruïnes.

  En laat alle Vlaamse bedrijven vooral de reflex hebben om geen cent meer in dat boevennestterritorium te investeren. E zijn in Vlaanderen nog honderden schitterende plekjes waar je in alle veiligheid kan leven en werken. Hou het zo.

  En voor alle politiekers en alle Luckassen en allen die binnenkort hun kazak gaan draaien, word eens wakker ! : Brussel is verloren. Verloren. Reddeloos. Met dank vooral aan progressief (sic!) links.

  • en toch geef ik Broeksele niet weg aan dat vreemd gespuis,want daar wonen nog véél Vlamingen en zelfs familie !!

   • Joos,
    We zijn Brussel al kwijt sinds de ramp van 1830. Het enige ogenblik dat Brussel nog van ons was, was tijdens WO II, toen de taalwetten er voor het eerst en ook voor het laatst werden toegepast!!
    Veel Vlamingen : Bedoelt U de Dansaert “Vlamingen” die geobsedeerd zijn van de “multikul” ??
    Ik begrijp dat het hartverscheurend is, maar Brussel verlaten is de enige mogelijkheid om de Vlaamse rand te beschermen en bij uitbreiding de rest van Vlaanderen.

 2. Luckas heeft het over “dorpspolitiekers”. Al bij al is dit nog niet zo dramatisch. Het belangrijkste is echter dat het daar gaat over een gigantische corrupte & misdadige horde.. die parasiteert op “les sales flamins”, met behulp van verraders aan Vlaamse kant.
  Zoals reeds gemeld in een andere reactie, is er maar één oplossing:Verlaat Brussel voor het te laat is. Vervolgens zet men er een muur rond, want het zal nodig zijn.
  De fusie van de 6 politiezones dient ten andere tot niets, zolang dat de politie in Brussel niet ontrokken wordt aan de gemeentes maar ook aan het gewest.
  Een oplossing kan er in bestaan deze Brusselse politie onder te brengen bij de federale politie, en een gouverneur, onder rechtstreeks gezag van de Min. van binnenlandse zaken, te belasten met de ordehandhaving, en alles wat daarop betrekking heeft. Het is ook verre van ideaal, maar in alle geval beter dan de huidige beerput toestanden inzake openbare orde en veiligheid, in handen van corrupte mafiosi.

 3. Reeds jaren pleit ik voor het loslaten van Bruxelles door Vlaanderen. De Vlaamse openbare besturen moeten zich dringend in Vlaanderen gaan situeren en de subsidiëring van Franstalige scholen in de Rand , media en cultuurhuizen in Bruxelles moeten stopgezet worden. Zoals het politiek nu reeds is; is de federatie van Bruxelles en Wallonië een feit. Het enige dat Vlaanderen nog kan doen is de Rand verstevigen om een muur tegen de Franse agitatie te bouwen. Stop tevens de subsidies naar de bodemloze schuldenberg van Bruxelles en Wallonië. Wat betreft Luckas Vander Taelen ; ik kan hem alleen maar proficiat wensen voor zijn inkeer, terwijl de NVA Vlaanderen verkocht heeft voor het geldgewin. Iedere uitspraak van één van hun aanhangers duidt op een schizofrenie die niet meer te behandelen is. Hopelijk proberen ze niet opnieuw de Vlaams Belangkiezer in hun web te lokken.

 4. “Eerst de bur­ge­mees­ter van Mo­len­beek, Françoise Schep­mans. Die zei dat de po­li­tie­ke klas­se de ra­di­ca­li­se­ring te lang ont­kend heeft: ‘We dach­ten dat alles zich­zelf wel zou op­los­sen, zoals bij eer­de­re mi­gra­ties.’”

  Het raadsel welke eerdere migratiestromen radicaliseerden zal eeuwig onopgelost blijven.

Reacties zijn gesloten.