Buschauffeurs de wanhoop nabij

“Asielritten te gevaarlijk”
Ze zijn oververmoeid, ze worden bedreigd, achter hun rug vechten asieleisers hun vetes uit, ze geraken stilaan aan het einde van hun Latijn, niemand luistert naar de 200 buschauffeurs die dagelijks “vluchtelingen” van het Oostenrijkse Spielfeld naar het grensgebied van het Duitse Beieren brengen.

Chauffeure warnen vor Unfällen beim Transport von Flüchtlingen durch Österreich. (Bild: Jürgen Radspieler, krone-Grafik)

Twee chauffeurs willen hun bezorgdheid en ergenis kwijt; ze zijn – het – moe en waarschuwen voor mogelijke ongevallen tijdens het transport.  Ze willen echter anoniem blijven want er werden al collega’s ontslagen omdat ze niet meer in de mallemolen wilden meedraaien.   Tel daar de risicofactor bij: de wettelijke rust- en rijtijden werden door het ministerie voor het asieltransport buiten werking gezet.  Ze zijn oververmoeid.  De verkeersveiligheid is in gevaar. Oordeel zelf:

"Fahrt ohne gültige Karte" (Bild: "Krone")  Ein Buslenker ließ der "Krone" diese Daten zukommen. (Bild: "Krone")

Als bewijs: een dienstrooster voor een drie-dagen-shift met een 18 uren werkdag.  Het binnenministerie, bevoegd voor verkeersveiligheid, heeft beslist op 14.9.2015 de rusttijden voor asielchauffeurs buiten werking te zetten.   En dat is slechts één der problemen.  De politie stopt in Spielfeld zonder rekening te houden met de verschillende nationaliteiten of religies de bussen vol.  Groepen worden gescheiden. Tijdens de rit komt het tot ruzie en zelfs vechtpartijen.  Geen enkele politieagent rijdt mee.
Als er een tussenstop voorzien wordt, zoals bv. in Linz, dan krijgen de chauffeurs moorddreigingen naar hun hoofd gegooid: “De asieleisers volgen op hun gsm de rijroute.  Ze geloven dat ze bedrogen worden als we niet linea recta naar Beieren rijden.”

Das Ministerium setzte Ruhezeiten bei Flüchtlingstransporten außer Kraft. (Bild: Jürgen Radspieler, krone-Grafik)Bij de sanitaire stops onderweg verdwijnen er telkens 8 tot 10 personen.  De politie is niet geïnteresseerd.
Komt nog daarbij dat de chauffeurs na het afleveren van hun vrachtje zelf de smeerlapperij, die deze achterlaten, moeten opruimen en hun bus poetsen voor de volgende rit.

En een bezoek van Heinz-Christian Strache  van de Freiheitlichen (FPÖ) ter plaatse:

Krone

3 gedachten over “Buschauffeurs de wanhoop nabij

  1. Het zal nog erger worden ! Allemaal de schuld van de “Groten Der Aarde” die de Arabische lente zo fantastisch vonden . Eindelijk op weg naar democratie , weg met de dictators . Maar die dictators konden wel het krapuul dat nu Europa overspoelt onder de knoet houden . Lybie werd een heksenketel . Syrie een puinhoop . Toeristen worden gerepatrieerd uit landen zoals Egypte . Geen westerling voelt zich als toerist nog veilig in de landen van Allah . Vakantiegangers zijn schietschijven geworden en bij gebrek aan onschuldigen moorden zij zichzelf uit . Als zij maar kunnen vechten en uitmoorden , allemaal de wil van Allah ! Welkom krapuul , strijders , beulen , uitschot ga gerust je gangen , doe wat je niet laten kunt , hier ben je veilig , want uitleveren , dat mag niet van onze mensenrechten . Tenslotte… wat heeft democratie nog te betekenen , de correcten wat voor mij een scheldwoord geworden is ,doen gewoon wat ze willen . Protesteer je , ga je niet akkoord dan ben je een racist , een vuile rechtse , ze duwen je in de hoek waar den bezem staat met een hoop klevers op je mond . Je kunt geen neanderthalers of mensapen , beschaving bijbrengen die moeten nog een hele evolutie doorstaan ! Met mijn verontschuldigingen voor de uitzonderingen , de echte vluchtelingen , vooral de kinderen , dat zijn de grootste slachtoffers van heel die heksenketel !

  2. Allemaal volwassen mannen, die Oostenrijkers in de filmpjes, en die zijn in meerderheid idd conservatief. Het zou een heel andere indruk wekken als men vrouwen en jeugd aan het woord had gelaten.
    Interessant: in Oost-D haalt de AfD reeds 14% in de peilingen, bij mannen zelfs 18% lees ik, dus bij vrouwen 10% vlg mij als ze er evenveel ondervraagd hebben. Besluit: er zijn ongeveer 2x minder conservatieve vrouwen als mannen. Hetzelfde had ik hier al eens aangetoond voor Zweden en de Sweden Democrats.
    http://www.handelsblatt.com/politik/deutschland/ex-afd-vize-olaf-henkel-ich-habe-geholfen-ein-monster-zu-schaffen/12558382.html

  3. In maart waarschuwde Frontex dat tussen de 500.000 en 1 miljoen vluchtelingen vanuit Libië de Middellandse zee over wilden. In juni volgde de waarschuwing dat de activiteiten van de vluchtelingen in Turkije met 550% was toegenomen en uit het niet bedreigde Turkije de Egeïsche zee overstaken. In een gesloten zitting werd de Bundestag hierover geïnformeerd. Merkel en haar regering hebben gedaan wat ze het beste kunnen: niets. In september verdrongen de personen die noch volgens de UNHCR noch volgens de conventie van Genève de status van vervolgde of vluchteling hebben zich aan de Duitse grenzen. Merkel deed niets alleen de onnozele zin uiten dat het asielrecht geen ‘obergrenze’ kent. De democraten is het niet opgevallen dat de bedoelde personen daarop geen recht hadden. Aansluitend poseerde Merkel voor selfies met vluchtelingen en gingen die beelden als een reisprospectus de wereld rond. In oktober begonnen de Russen in Syrië voor wat orde te zorgen waarop Merkel opnieuw een idiote zin lanceerde ‘wir schaffen das’. Kort daarop zocht ze in Brussel hulp en heeft zelfs de sultan van Turkije met haar beden om hulp lastig gevallen.
    Hopelijk volgt nu een gesprek met de buschauffeurs die haar kunnen mededelen ‘wir schaffen es nicht’.

Reacties zijn gesloten.