Brusselaar van het jaar

Wes HardinBrusselaar van het jaar

“Als we hen vandaag méér verfoeien dan gisteren, dan zijn we gisteren zo stom geweest hen niet genoeg te verfoeien.”*

De Brusselaar van het jaar is Abdel, een inwoner van ‘onze’ hoofdstad.  Onze?   Een stad met grootheidswaan, een stad die een molensteen aan onze nek is.  Een stad, die ons uitspuwt, maar wel de miljoenen euro belastinggeld van de Vlamingen zonder enig probleem binnenrijft.  Een waterhoofd met dictator-allures.  Een chantagemiddel om het land b overeind te houden.

Abdel is dus dé Brusselaar van het jaar.  Kijk even mee hoe hij over onze taal denkt:

Clint

Wes Hardin

* Gekuiste versie van een citaat van de Bond zonder Naam belgië

 

 

 

 

11 gedachten over “Brusselaar van het jaar

 1. Ik wou wel maar heb het fragment toch niet kunnen uitzien. Ik stel me meer en meer de vraag: wat moeten we nog met Brussel? Kan Vlaanderen echt niet zonder?

  • Ook de redactie is aanhanger van de Crols-doctrine. Eerst Vlaanderen zelfstandig maken. Dan pas zien wat Brussel beslist. Eens dat we de kraan toegedraaid hebben, zullen ze snel anders piepen.

 2. Pompt nog maar wat meer subsidies in dat waterhoofd. Liever een kleiner Vlaanderen of een met Brussel erbij, die ons bekampt, afschuimt en bespot.
  De grendels erop en de geldkraan dicht en het zal geen zes maand duren of de exotische papegaaien spreken allemaal Nederlands.

  • ‘Exotische papegaaien’? Da’s een belediging voor onze gevleugelde vriendjes.

 3. Ach, het is eigenlijk de moeite niet waard om zich druk te maken over idote uitspraken, ware het niet dat de beledigende taal komt van iemand die als inwoner van Brussel op onze kosten leeft. Voor een taal zoals de onze moet je wel een beetje verstand hebben en het kunnen gebruiken.
  Het Nederlands is verwant aan het Duits dat 4 x 3 naamvallen gebruikt:
  nominatief, datief, accusatief en genitief, telkens in de mannelijke, vrouwelijke of onzijdige vorm. Daarbij komt nog dat bepaalde voorzetsels een bepaald naamval eisen. Dat zijn er dan nog een heel deel minder dan in het latijn.
  Het is dus normaal dat mensen zoals deze het Nederlands niet machtig worden. Zelfs niet nu nadat we de naamvallen zo goed als afgeschaft hebben. We hebben nog enkel de genitief behouden maar gebruiken het nog amper (bvb:het huis des vaders)
  Dus om Nederlands goed te beheersen en te gebruiken moet je heel wat hersencellen aan het werk kunnen zetten.

  • Foxy, in naam van alle hersencellen protesteren we hierbij tegen elk onoordeelkundig gebruik. Des Guten zuviel!

   • Het doet me genoegen dat door Foxy het wetenschappelijk is bewezen dat wij als Vlamingen over een pak meer hersencellen beschikken dan import Brusselaars die bij de gratie , van vooral Vlamingen kunnen beschikken over alle snuisterijen waar ze in hun thuisland kunnen naar fluiten. Het is onze plicht de niet gezinde VB Vlamingen te overtuigen dat ze ook over voldoende hersenen beschikken ! Ze moeten ze alleen leren hoe ze die hersenmassa moeten gebruiken en daar knelt het schoentje

 4. Inderdaad, Brussel is een kankergezwel dat Vlaanderen en zeker de Vlaamse Rand rond Brussel doet verrotten.De Brusselse identiteit bestaat immers enerzijds uit een schurftig parasitisme op les “sales flamins” en anderzijds uit een diepgeworteld anti-Vlaamsracisme, waarbij de “laagste -basse-classe” zich nog torenhoog verheven voelt boven de top in Vlaanderen. (zie hierboven Abdel…)
  Brussel heeft geen enkele toegevoegde waarde meer voor Vlaanderen, integendeel. Het is dan ook noodzakelijk zo vlug mogelijk de band door te knippen, op een gecontroleerde manier, alvorens de “boel” daar ontploft, en ontploffen zal het.
  Maak U dan ook geen illusies over de Franstaligen en allochtonen die Nederlands kennen. In tegenstelling tot de Vlamingen die naar een franstalige school gingen en er francofiel werden, worden de voormelde franstaligen en allochtonen geen “flaminganten”. Maak U geen illusies over een groot deel van pseudo-Vlamingen(=Dansaert-vlamingen).. die allen geobsedeerd zijn van den belgiek en de multikul.. en uitblinken door de grootst mogelijke kruiperigheid en zelfverachting.

Reacties zijn gesloten.