Bruggen bouwen

Een brug is een verbinding is tussen twee (of meerdere) eenheden. Een brug hoeft geen fysisch gegeven te zijn, het kan ook ideologisch. Momenteel is het westen alleen maar bezig met (mogelijke) bruggenbouw stelselmatig af te breken, te saboteren of compleet op te blazen.

Economisch is Rusland een partner met een enorm potentieel, zowel voor het westen als voor Rusland. Zolang Rusland hier niet beter van wordt stelt het – in het westen – geen probleem. De gaspijplijn, Nord Stream 2, is hiervan hét voorbeeld bij uitstek. Wij hebben een energieprobleem. Rusland heeft gas, wil gas leveren aan een redelijke prijs, wordt echter gehinderd door Europa’s bondgenoot, de VSA. “Uit veiligheidsredenen”. “Om ons niet afhankelijk te maken van Russisch gas”… Waarmee moeten we ons dan verwarmen, waarmee elektriciteit opwekken, hoe moeten, resp. mogen, we onze intocht in het “duurzame leven” dan wel op poten zetten? Kolen? Da’s achterlijk! Hout verbranden? Even onmogelijk als een nertsmantel. Aardgas? Oei, da’s ook niet goed voor het milieu! Kernenergie? Da’s vloeken in de eco-kerk! En alle andere oplossingen zoals zonnepanelen en windmolens zijn beperkt in de energie-opwekking, in -opslag, locatiemogelijkheden, levensduur en recyclage.

Het westen schiet in eigen voet door Rusland te treiteren. Het drijft hen naar het oosten, waar ze wel welkom zijn. Als Rusland geen gas aan het westen mag leveren, dan levert het gewoon aan andere windrichtingen.

Dit artikel ging in se om bruggen bouwen. Binnenkort wordt opnieuw een brug over de Amoer ingewijd, een brug die het Russische Blagoveshchensk en het Chinese Heihe verbindt. De bouw van de brug liep van december 2016 tot 2019. De twee delen werden in mei van dit jaar met elkaar verbonden. Men verwacht een passage van ca. 3 miljoen passagiers per jaar. (…) Autobaanbruggen werden al eerder in gebruik genomen. En pijpleidingbruggen…

Klik op “Bekijken op YouTube”

En daar stopt het niet: er wordt ook aan een kabelbaan gewerkt:

Bekijk dit filmverslag. Geo-Politieke Belangen met een hoofdletter. U kan via de ondertiteling een vertaling oproepen.

1 gedachte op “Bruggen bouwen

  1. Rusland is dus bezig met een enorm traject inzake vervoer.
    Het is uiterst vreemd, dat media daar niéts(!) van melden.

Reacties zijn gesloten.