Brexit?

New survey Wat als?

Als er nu een referendum gehouden werd, dan zouden de Britten ervoor kiezen de EU te verlaten.   Een enquête, in opdracht van The Freedom Association, vroeg de mening van de Eilandbewoners over het al dan niet blijven in de EU: 46.6% wil eruit, 34.3% wil blijven, 19.1% heeft (nog) geen mening.   Een diepgaander vraag  naar de mening van de Britten, die aangaven met zekerheid te zullen gaan stemmen, gaf nog duidelijkere cijfers: 48.8% exit, 34.7% blijven, 16.5% (nog) geen mening.

Het zou wel eens kunnen dat er een ongezien groot aantal Britten aan het referendum zal  willen deelnemen: tot 90.1% – ter vergelijking de hoge score bij het referendum in Schotland: 84.5%.

Conclusie van de opdrachtgever: deze opiniepeiling toont aan dat de stijgende vraag naar meer geld van de EU ertoe geleid heeft dat het euroscepticisme toeneemt.  De Britse bevolking is het beu de rekeningen te betalen voor EU instellingen die geen verantwoording moeten afleggen en niet handelen in hun belang.
De enquête geeft weer dat niet alleen een grote meerderheid van de UKIP (Nigel Farage) kiezers de EU willen verlaten, maar ook 65% van de Tories (conservatieven) en zelfs 44.8% van Labour (socialisten).  Ed Miliband (Labour leider) zal het niet graag lezen; hij weigerde immers David Camerons plan voor het referendum in 2017 te steunen.

Klik voor video op: http://bcove.me/90xijjp1

 www.express.co.uk

FT

1 gedachte op “Brexit?

  1. Wat voor zin heeft het om opiniepeilingen te houden INDIEN de “overheid” er toch géén rekening mee wil houden (?) ZIJ doen toch hùn zin: verticaal classeren in de papierversnipperaar. 🙁

Reacties zijn gesloten.